Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přerovské Kino Hvězda změní program. Přizpůsobí ho zájmu diváků

Kino Hvězda sídlící v Přerově nabídne od září návštěvníkům nový koncept fungování. Pevný měsíční program nahradí pružným programem přizpůsobeným zájmu diváků. Koncept je založený na tom, že se budou více promítat divácky úspěšné filmy, zatímco méně oblíbené se utlumí.

Kino Hvězda přestává plánovat promítání filmů na celý měsíc dopředu, ale pouze na dva týdny. Novou praxi vyhodnotí vedení kina po Vánocích, přičemž by v konceptu chtělo pokračovat i po novém roce, pokud se osvědčí.

Pod podlahou domu v Přerově našel majitel ostatky dvou dospělých a jednoho dítěte. Staré jsou přes sto let

Na kosterní ostatky dvou dospělých a jednoho dítěte staré minimálně sto let narazil při rekonstrukci domu na Žerotínově náměstí v Přerově dvaapadesátiletý muž. Pod podlahou ležely i kosti zvířat, krávy a ovce. Nález si již převzali archeologové.

„Dělat program měsíc dopředu a na celých třicet až jednatřicet dní, to byla doslova dramaturgická sebevražda a věštění z křišťálové koule. Je těžké dopředu odhadnout návštěvnost, když ještě nebyla ani světová premiéra,“ uvedla v tiskové zprávě vedoucí kina Svatava Měrková s tím, že konkrétně přerovské publikum je svým výběrem filmů specifické a nemusí na něj fungovat to, co funguje v jiných kinech.

Čtrnáctidenní programování umožní vedení kina pružněji reagovat na to, zda filmy sklidí u diváků úspěch, či nikoliv. „Například srpnový program je ve finále úplně jiný, než byl zamýšlen. Tím, že vznikal první červencový týden, mohli jsme se jenom domnívat, jak lidé přijmou Barbie a Oppenheimera,“ popsala současnou praxi Měrková. Podle ředitelky sklidily filmy nadměrně pozitivní ohlasy, takže vedení snížilo počet opakování méně atraktivních titulů a nahradily je devětkrát Barbie a pětkrát Oppenheimerem. „Diváci to ocenili, každé takto přidané představení navštěvuje okolo stovky filmových fanoušků,“ doplnila ředitelka.

S plánovanou změnou také zmizí z výlepových ploch plakáty s programem kina. Program tak bude dostupný pouze na webových stránkách a sociálních sítích, lidem jej budou zájemcům rozesílat formou pravidelných newsletterů do e-mailových schránek.

Divadlo Tramtarie zahájilo letní festival veleúspěšnou komedií a doufá v překonání rekordu

Ovacemi ve stoje ocenili diváci úvodní představení Kabaret nahatý Shakespeare právě začínajícího festivalu Olomoucké nejen shakespearovské léto. Divadlo Tramtarie uvede během letní venkovní akce devět večerních představení a tři pohádky pro děti....

Se změnou plánování přichází od září také zkrácení promítacích dnů na středu až neděli, protože podle ředitele Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslava Macíčka chodí do kin obecně méně lidí. „Není to nic nového, naši diváci se s tímto mohli již setkat v minulosti. Když nejsou zajímavé filmy, nemá smysl na sílu hrát každý den, aby seděl v sále jeden člověk,“ okomentoval situaci Macíček.

Kino přitom je připravené obnovit sedmidenní provoz, jakmile bude nabídka filmů pestřejší. „O žádné premiéry diváci určitě nepřijdou, to se bát nemusejí. Ostatně, tato praxe je běžná i v jiných kinech ve městech naší velikosti,“ uzavřel ředitel a dodal, že z důvodu úspor se prozatím v kině pozastavuje i filmový klub a projekce artových filmů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Kino Hvězda Přerov

Štítky Kino Hvězda, Přerov, program, změna programu, filmy, kino, diváci, Barbie, Oppenheimer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovské Kino Hvězda mění program. A bude ho měnit pravidelně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.