Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

FOTOGALERIE: Naposledy. Jan Saudek má do konce září na zámku v Plumlově výstavu fotografií

Výstavu fotografií s názvem Naposledy si do konce září mohou na zámku v Plumlově na Prostějovsku prohlédnout všichni zájemci. Umělec si zdejší prostory oblíbil, je to už třetí výstava spojená s jeho jménem v poslední době. Lidé mohou vidět i méně známá díla.

Výstava světoznámého umělce Jana Saudka je na zámku v Plumlově součástí prohlídkové trasy. V minulosti zde již Saudek měl jednu výstavu, další společně se svou ženou. 

"Výstava se jmenuje Naposledy, Jan Saudek bohužel na zahájení nepřijel, má vysoký věk. Zájem ovšem je velký, přece jenom jméno světoznámého umělce návštěvníky přitáhne. Výstavu máme jakou součást prohlídky zámku, takže nedokážeme úplně přesně rozeznat, kteří lidí jdou hlavně na výstavu a kteří jdou na zámek, ale zájem je," potvrdil kastelán zámku Pavel Zástěra.

Zdejší unikátní prostory před dvěma lety hostily mimo jiné úplně první výstavu, na které měli svá díla Jan Saudek a jeho žena Pavlína společně. Manželé Saudkovi tehdy na Plumlov přijeli. "Jan je velký profesionál, má 87 let a je neskutečně vitální. Byla to však poslední návštěva mistra na Prostějovsku," avizoval už tehdy kurátor výstavy Jindřich Skácel.

Kromě samotné výstavy Jana Saudka si tak návštěvníci Plumlova mohou nyní prohlédnout celý zámek a zastavit s také v malebné a netradiční kavárně v podhradí. 

FOTOGALERIE: Zámek Plumlov přivítal Jana Saudka se ženou. Mají tam výstavu lechtivých fotek

Vyhlášený fotograf Jan Saudek se svou ženou Pavlínou přijeli na zámek na Plumlov na Prostějovsku, kde mají společnou výstavu lechtivých fotek. Po veleúspěšné loňské výstavě v prostějovském muzeu je expozice na zámku více zaměřena na erotiku a sex.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky Jan Saudek, erotika, dílo, výstava, zámek, Plumlov, fotografie, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Naposledy. Jan Saudek má do konce září na zámku v Plumlově výstavu fotografií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.