Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podepíšou v Olomouci memorandum o předvolební koalici

Do komunálních voleb v Olomouci půjdou ODS, KDU-ČSL a TOP 09 společně. Memorandum o předvolební koalici Spolu podepíšou lídři stran příští týden v úterý. V Olomouci nyní vládne vítězné hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. Post primátora chce obhájit Miroslav Žbánek z ANO.

"Lídři všech tří stran podepíšou memorandum o předvolební koalici SPOLU pro volby do Zastupitelstva města Olomouce v roce 2022," potvrdili dnes společně představitelé stran Štěpán Kellner (KDU-ČSL), Martin Major (ODS) a Isabela Pospíšilová (TOP 09).

Kellner je zároveň lídrem lidovců, ODS si pro nadcházející komunální volby vybrala za svoji volební jedničku současnou primátorovu náměstkyni Markétu Záleskou

Olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO) bude při podzimních komunálních volbách jako lídr kandidátky hnutí ANO funkci v čele radnice obhajovat. Piráti v primárních volbách zvolili za svého kandidáta na olomouckého primátora vysokoškolského pedagoga a krajského předsedu Viktora Ticháka, který je nyní olomouckým zastupitelem a předsedou finančního výboru. Hnutí spOLečně povede do voleb primátorův náměstek Otakar Bačák.

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat náměstkyně Markéta Záleská

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat současná náměstkyně primátora Markéta Záleská. Jako jedničku kandidátky pro podzimní komunální volby ji zvolil sněm olomoucké ODS, v primárkách porazila podnikatele Richarda Benýška.

V Prostějově bude lídrem části opozice Aleš Matyášek

Například v Šumperku bude jedničkou Pirátů a kandidátkou na starostku krajská radní Zdeňka Dvořáková Kocourková. Také v Přerově Piráti vsadili na ženu. Jedničkou a kandidátkou na primátorku zvolili Lenku Jüngling, podnikatelku, lektorku jógy a spolumajitelku kavárny.

V Prostějově bude o post primátora jako lídr hnutí Na rovinu! usilovat současný opoziční zastupitel Aleš Matyášek. Hnutí budou tvořit STAN, TOP 09 a Zelení, Piráti budou tentokrát kandidovat samostatně.

"Nabídli jsme velkou škálu osobností různého zaměření a děláme tvrdou, ale konstruktivní opoziční práci. Jsme vidět, slyšet a našich členů a příznivců přibývá. Naším cílem zůstává volební vítězství a změna směřování politiky města," prohlásil Matyášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky koalice, ODS, KDU-ČSL, TOP 09, volby, Olomouc, ANO 2011, primátor, Miroslav Žbánek, komunální volby, Martin Major

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podepíšou v Olomouci memorandum o předvolební koalici  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.