Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 10. června 2024  |  Svátek má Gita
Bez reklam

Prostějov bude opět propagovat Černoškova TK Plus. Olomouc a kraj spolupráci ukončily

Město Prostějov bude opět propagovat marketingová společnost TK Plus zdejšího sportovního bosse Miroslava Černoška. Sousední Olomouc i Olomoucký kraj spolupráci s TK Plus ukončily, firma si například nechala zaplatit akce, které vůbec neuskutečnila, a přišlo se na to. Prostějov tvrdí, že takové problémy nemá.

Společnost TK Plus dostane od Prostějova za služby v oblasti marketingu v příštích dvanácti měsících přes 1,9 milionu korun. "Požadovali jsme propagaci nejméně na dvou akcích místní úrovně, dvou regionální úrovně, dvou celostátní úrovně a jedné akci mezinárodní úrovně," uvedl v tiskové zprávě primátor Prostějova František Jura (ANO). 

Agentura podle něho zajistí prezentaci města prostřednictvím plošné reklamy, v letácích, postará se o zajištění mediální prezentace v televizi, rozhlase, tisku, na sociálních sítích a na webových stránkách či na doprovodných akcích.

S TK Plus měly podobné smlouvy také Olomoucký kraj a město Olomouce, spolupráci však ukončily. "My jsme se rozhodli. že smlouvu schválíme a podepíšeme, bylo to rozhodnutí rady," sdělil náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévečko).

Olomoucký kraj vypověděl marketingovou smlouvu s agenturou TK Plus podnikatele Černoška

Olomoucký kraj vypověděl smlouvu s prostějovskou agenturou TK Plus na propagaci regionu při sportovních a kulturních akcích v tuzemsku v letech 2019 až 2022, jejíž celková hodnota je 16,5 milionu korun. Rozhodli o tom krajští radní. "Pokyn k...

opoziční zastupitel Petr Kapounek (Na rovinu!)
Dlouhodobé vazby mezi vedením města Prostějova a TK plus jsou tak silné, že mě uzavření další smlouvy bohužel vůbec nepřekvapuje. V době, kdy město čelí skokovému nárůstu cen energií a stavebních prací a musí rušit významné investice mi přijde takové vyhazování peněz obzvláště trestuhodné. Tento pseudomarketing nemá a nikdy neměl pro město žádný přínos. Očekávám, že na billboardech TK plus brzy budou zase vylepené plakáty hnutí ANO.

Město Olomouc přitom s TK Plus nemá nejlepší zkušenosti. Firma si totiž nechala proplatit sedm akcí, které vůbec neuskutečnila. "Kontrolní výbor přišel na to, že ve smlouvě měli určitý počet akcí ročně. Vždy poslali fakturu, akorát že některé akce se nekonaly," popsal olomoucký opoziční zastupitel Viktor Tichák (Piráti a Starostové).

Případ řešilo zastupitelstvo, které TK Plus nakonec odpustilo dvoumilionovou sankci stanovenou ve smlouvě, firma musí akce uskutečnit letos. "Byl to vlastně podvod, který jim byl usnesením zastupitelstva odpuštěný," zlobí se Tichák. 

Prostějov tvrdí, že podobný problém nemá a TK Plus zaplatil vždy pouze akce, které se uskutečnily. "Všechno proběhlo podle smlouvy tak, jak bylo dojednáno," řekl náměstek primátora Pospíšil.

Stanovisko TK Plus není k dispozici, na telefon a dotazy nereaguje.

Prostějovský sportovní boss Miroslav Černošek dostal od prezidenta medaili za zásluhy

Mezi lidmi oceněnými prezidentem Milošem Zemanem je i prostějovský sportovní manažer Miroslav Černošek. U příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu udělil prezident 29 vyznamenání. Slavnostní ceremoniál je...

TK Plus měla od roku 2018 smlouvu na tři roky ve výši 6 milionů korun s Olomoucí a na roky 2019 až 2022 ve výši 16,5 milionu korun s krajem. Po volbách nové vedení hejtmanství smlouvu vypovědělo. Hodnota smluv prostějovské radnice s TK Plus dosahuje od roku 2014 téměř 20 milionů korun.

Agentura pořádá například tenisový turnaj UniCredit Czech Open, atletický mítink Zlatá tretra Ostrava a řadu dalších akcí v Olomouci, Prostějově a dalších městech z oblasti sportu a kultury, třeba divadelní přehlídku Aplaus.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky ČR, správa, reklama, sporty, firmy, Prostějov, TK Plus, Olomouc, Olomoucký kraj, Miroslav Černošek, ANO 2011, Jiří Pospíšil, František Jura, Viktor Tichák, Petr Kapounek, Zlatá tretra Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov bude opět propagovat Černoškova TK Plus. Olomouc a kraj spolupráci ukončily  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.