Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

ANKETA: Volby v Olomouckém kraji vyhrálo ANO, Piráti v zastupitelstvu končí. Jak jste spokojeni s výsledkem?

Volby v Olomouckém kraji jsou rozhodnuté. Vítězem je hnutí ANO, které bude míst post hejtmana. Stane se jím Ladislav Okleštěk, který už hejtmanem v předminulém volebním období byl. Piráti se do zastupitelstva nedostali, vystřídalo je postkomunistické Stačilo!.

Po sečtení všech hlasů v krajských volbách v Olomouckém kraji drtivě vyhrálo ANO s více než 40 procenty. Následují STAROSTOVÉ s více než 15 procenty. Volební účast byla 31,4 procenta, před čtyřmi lety to bylo přes 37 procent.

Po sečtení všech hlasů v krajských volbách v Olomouckém kraji drtivě vyhrálo ANO s více než 40 procenty. Následují STAROSTOVÉ s více než 15 procenty. Volební účast byla 31,4 procenta, před čtyřmi lety to bylo přes 37 procent.

Současná krajská koalice STAN, Pirátů, Spojenců a ODS prohrála. Piráti se do krajského zastupitelstva vůbec nedostali, nahradila je postkomunistická koalice Stačilo!.

"Šestadvacet mandátů je výrazně nad rámec toho, co jsem očekával. Myslím, že většina lidí neočekávala takový výsledek, ani my jsme si nemysleli, že tolik mandátů můžeme získat," radoval se lídr ANO a budoucí hejtman Ladislav Okleštěk.

ANO má v krajském zastupitelstvu 26, STAN 9, Spojenci 6, SPD 5, ODS 5 a Stačilo! 4 mandáty.

ANKETA: Jste spokojení s výsledkem krajských voleb?

Celkem hlasovalo710 čtenářů

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky volby, kraj, výsledky, anketa, ANO 2011, Olomoucký kraj, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Stačilo!, ODS, Ladislav Okleštěk, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Volby v Olomouckém kraji vyhrálo ANO, Piráti v zastupitelstvu končí. Jak jste spokojeni s výsledkem?  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.