Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Kandidát do Senátu za SPD Dopita si na svou podporu zve propagandistku, která opěvuje okupaci z roku 1968

Kandidát do Senátu na Prostějovsku Pavel Dopita z SPD si na svou podporu zve propagandistku, která opěvuje okupaci z roku 1968, popírá existenci covidu a vyzývá k odchodu z EU. Žena bude na setkání s voliči dnes odpoledne v Prostějově. Dopita uvedl, že si pozval zajímavé hosty.

Druhé kolo senátních voleb se uskuteční v pátek a v sobotu, na Prostějovsku do něho postoupili primátor František Jura z ANO a městský zastupitel Pavel Dopita z SPD. Dopita dnes odpoledne pořádá v Prostějově setkání s voliči.

"Děkuji všem, kteří mi vyjadřují podporu do druhého kola. Těším se ve čtvrtek na setkání s vámi. Pozval jsem na setkání jistě zajímavé hosty," láká na shromáždění Dopita. Přijet by měli Tomio Okamura, Radim Fiala, Jindřich Rajchl a rovněž Marie Šabinská z Prostějova. Tato žena nedávno dostala předvolání k přestupkové komisi do Prostějova, protože na sociálních sítích zveřejnila příspěvky s negativním obsahem vůči vládě, což vzbudilo oprávněnou kritiku.

Šabinská však kromě toho opěvuje okupaci z roku 1968 a Vladimíra Putina, vyzývá k odchodu z EU a sdílí příspěvky, které popírají existenci covidu. "Děkuji za 21. 8. 68 Rusku a Varšavské smlouvě o ochraně hranic a pomoci, proti vpádu a okupaci západních vojsk. Díky tomu jsme si prožili klid a mír po celých 30 let tzv. okupace. Nikdy jsme nepocítili strach z války a tyranie ze strany SSSR. Nikdo nám nezavíral a nelikvidoval průmysl, zemědělství, potravinářský a letecký průmysl a veškerá prosperující odvětví," prohlašuje například Šabinská.

Žena z Prostějova, která opěvuje okupaci z roku 1968, jde za kritiku vlády k přestupkové komisi

Marie Šabinská z Prostějova jde za kritiku vlády k přestupkové komisi. Důvodem jsou příspěvky a fotografie na sociálních sítích. Zastal se jí například primátor Prostějova a kandidát na senátora na Prostějovsku František Jura z ANO. Žena na sítích...

Na sociálních sítích Dopita za skladbu hostů a zvlášť za propagandistku Šabinskou sklidil kritiku. "Je to fakt výkvět. Zrovna v Prostějově, kde sovětští okupanti zabili tolik lidí, musíme snášet přítomnost takových nepřátel českého národa," ohradil se třeba Vilém Novotný. Dopita si z toho dělal legraci. "Děkuji všem za takovou podporu a topování příspěvku," napsal v odpovědi kritikům.

Na telefonický dotaz, zda je mu jedno, že jeho host podporuje ruskou okupaci a Putina, Dopita sdělil: "Neřeším její profil, ale řeším to, že byla předvolaná před přestupkovou komisi za to, že se negativně vyjádřila o vládě." Zároveň však přiznal, že neví přesně, za jaké výroky Šabinská předvolání dostala. "Přiznám se, že ještě nevím přesně, jakou formou to setkání uchopím," začal nakonec couvat kandidát SPD do Senátu.

Do druhého kola senátních voleb na Prostějovsku postupují prostějovský primátor František Jura z ANO a zastupitel Pavel Dopita z SPD. Na Šumpersku se za týden o křeslo v Senátu utkají starosta Šumperka a dosavadní senátor Miroslav Adámek z ANO a...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Pavel Dopita

Štítky Pavel Dopita, Senát, SPD, sovětská okupace, covid, propaganda, Putin, Prostějov, František Jura, Evropská unie, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Adámek

Hodně dnešních důchodců je na tom hůř, než za minulého režimu (já k nim nepatřím) a litují, že v roce 1989 došlo k převratu. Invaze v roce 1968 přispěla k tomu, že se tu minulý režim udržel ještě 20 let, tak není divu, že ji někdo chválí. Se stíháním lidí za vyjádření svého názoru nesouhlasím, jakkoli sám se s ním neztotožňuji. Přiomínám známý výrok Voltairův.

Čtvrtek, 26. září 2024, 14:13Odpovědět

Kandidát do Senátu za SPD Dopita si na svou podporu zve propagandistku, která opěvuje okupaci z roku 1968  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.