Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hotely v Jeseníkách evidují zájem o silvestrovské pobyty. Kapacity se plní

Poslední volná místa na silvestrovské pobyty nabízejí zájemcům některé hotely a penziony v Jeseníkách, které navzdory omezením v souvislosti pandemií koronaviru už vyprodaly většinu svých ubytovacích kapacit.

Ve vyšších polohách Jeseníků leží poměrně silná vrstva sněhu, provozovatelé lyžařských areálů spustili sněžná děla a majitelé ubytovacích zařízení jsou zatím ohledně sněhových podmínek optimističtí.

Silvestrovské pobyty vyprodal například horský hotel na Červenohorském sedle na pomezí Šumperska a Jesenicka, který zájemcům o ubytování nabídl speciální silvestrovské balíčky. Za šest nocí na přelomu letošního a příštího roku jedna osoba zaplatí více než 10 tisíc korun. Pětidenní pobyt vyjde zájemce na necelých 9000 korun. Několik volných termínů je na Červenohorském sedle ještě mezi vánočními svátky a silvestrem.

Do Jeseníků o víkendu zamířila řada běžkařů, ve středu pojedou první vleky

Do Jeseníků zamířila o víkendu řada běžkařů. K dispozici měli první strojově upravené trasy, vydat se mohli například z Ovčárny na Švýcárnu, do okolí Paprsku či Červenohorského sedla. První vleky se v nejvyšších moravskoslezských horách rozjedou...

Manažer hotelu Martin Dubský řekl, že rezervaci letošních silvestrovských pobytů zkomplikovala vládní nařízení, podle kterých ubytovaní hosté musí být očkovaní nebo prodělali covid. "Někteří lidé to odřekli, protože neměli certifikáty. Čekáme, co se bude dít. Všechno bude ale také záležet na sněhu. Když bude sníh, tak lidé na konci roku hotely zaplní. O to strach nemám," uvedl Dubský.

Podle něj nehrozí riziko, že by další lidé kvůli chybějícímu očkování silvestrovské pobyty na Červenohorském sedle nakonec zrušili. "Všechny zájemce o ubytování jsme upozornili, že musí být buď očkovaní nebo museli prodělat covid s testem a potvrzením. Myslím si, že 99 procent lidí, kteří mají aktuálně pobyty rezervované a zaplatili zálohy, splňují vládní nařízení. Rozhodně by s tím neměly být problémy," uvedl Dubský.

Volná místa zájemců o silvestrovské ubytování nabízí hotel Park v Ostružné na Jesenicku. "Ještě několik volných míst máme. Odhaduji to na deset až patnáct procent kapacity," řekla recepční hotelu, podle které se postupně plní už i lednové pobyty.

Kvůli rozmíšce pand červených vyjížděli do Zoo Olomouc hasiči. Ti pomáhali ošetřovatelům malou šelmu dostat ze stromu v ohradě kamzíků, kam pandí samec utekl ze svého výběhu. Obratně šplhající zvíře nakonec k návratu k ošetřovatelům přesvědčila...

Menší zájem o silvestrovské ubytování zatím hlásí horský hotel Figura na Ovčárně, nedaleká chata Švýcárna a penzion Figura v Malé Morávce. "Ještě stále máme volná místa," řekla manažerka těchto ubytovacích zařízení, podle které se po nedávném vyhlášení nových opatření pro ubytovací zařízení prodej zimních pobytů úplně zastavil a nyní se pozvolna zvyšuje, zájemci si zatím mohou vybrat z poměrně velké nabídky volných pokojů.

Na Ovčárně a v jejím okolí jsou už nyní podle manažerky upravené běžecké trati a sněhové podmínky se díky nízkým teplotám a častým sněhovým přeháňkám rychle zlepšují. "Sněhové podmínky nám zatím přejí a připravujeme se na spuštění lyžařské sezony. Bude to tady sázka na jistotu," podotkla manažerka.

Světelná fontána u olomouckého nádraží je pryč. Neprošla revizí

Po šestnácti letech přišla Olomouc o světelnou fontánu, která měla zkrášlovat kruhový objezd nedaleko hlavního vlakového nádraží. Netradiční dekorativní prvek neprošel potřebnou revizí a oprava by se už nevyplatila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Červenohorské sedlo

Štítky Hory, lyžování, turistika, silvestr, Vánoce, hotel, lyže, opatření, covid-19, koronavirus, Jeseníky, Olomoucký kraj, pandemie covidu-19, ubytovací zařízení, Červenohorské sedlo, okres Jeseník, okres Šumperk, Švýcárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Hotely v Jeseníkách evidují zájem o silvestrovské pobyty. Kapacity se plní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.