Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Kvůli vysoké poptávce developer zdvojnásobil první etapu bytového projektu Šantovka v Olomouci

Kvůli vysoké poptávce rozšířila developerská skupina Redstone první etapu svého projektu Šantovka Living. Místo dvou bytových domů postaví u soutoku řeky Moravy a Mlýnského potoka v Olomouci čtyři domy. Téměř sedmdesátka bytů se již začala prodávat, první zájemci se budou moci nastěhovat na jaře roku 2023.

Šantovka Living je určena především pro bohatší klientelu. Skupina Redstone podle mluvčího Petra Hlávky první etapou reaguje na rostoucí poptávku investovat do bytů.

"Koupě bytu se v České republice stává poslední roky vyhledávanou investiční příležitostí. Za zvýšeným zájmem veřejnosti o investice do nemovitostí stojí motivace bezpečně uložit své peníze v nejisté době, kdy inflace znehodnocuje úspory občanů. Svou roli hrají také rostoucí ceny energií a nájemního bydlení, což stimuluje zájem o koupi vlastního bytu," vysvětlil Hlávka.

Jedna plus kk za necelé tři miliony

V prvních čtyřech budovách jsou na výběr byty od velikosti jedna plus kk až po čtyři plus kk od 2,8 až do 16 milionů korun, jejichž rozloha se pohybuje od 32 metrů čtverečních do 145 metrů čtverečních. 

Celkově projekt Šantovka Living zahrnuje 12 budov, v nichž bude 228 bytů. Skupina slibuje nízkou energetickou náročnost budov, zdrojem vytápění a chlazení bude systém až 120 metrů hlubokých geotermálních vrtů.

"Areál budou tvořit čtyři různé typy domů, které se uspořádají do tří bloků kolem centrálního parku. Samozřejmou součástí každého z bytů je prostorná lodžie, sklep a parkovací místo v podzemním parkingu. Rezidenční areál nabízí klidné prostředí obklopené přírodou," řekl Hlávka.

Bytová výstavba v Olomouckém kraji zaznamenala výrazný pokles

Bytová výstavba v Olomouckém kraji letos výrazně klesá. Za prvních devět letošních měsíců začala v kraji stavba 1174 bytů, meziročně jich bylo o bezmála pětinu méně, vyplývá z předběžných údajů Českého statistického úřadu.

Podle makléřů developer testuje ceny

V Olomouci Šantovka Living není jediným bytovým projektem. Podle realitních makléřů je zaměřený hlavně na bohatší klientelu, čemuž odpovídají vyšší ceny. Podle ředitele Hanácké realitní kanceláře Petra Korytara poptávka ukáže, kam až cena může vystoupat. 

"Realitním trhem v Olomouci tento projekt úplně nezamává, protože je zde stále významný segment lidí, kteří na něj nedosáhnou a budou muset jít do levnějších projektů na okraji. Šantovka Living nebude pro každého. Poptávka zejména v investiční oblasti je však stále velká a developer má šanci na úspěch. Možná to vycítil, a proto testuje ceny," vysvětlil Korytar. 

Bytová výstavba v Olomouci zpomalila

V Olomouci developerské skupiny staví byty také v městské části Slavonín, další vznikly v areálu bývalého telekomunikačního podniku SPT Telecom na Tabulovém vrchu. 

Společnost Sochorova stavební na místě bývalých kasáren v centru Olomouce staví více než 300 bytů. Více než 200 bytů ve dvou etapách postaví v areálu bývalých sladoven a mrazíren také developerská společnost Link City Centrum NS.

Bytová výstavba v Olomouckém kraji však v době koronaviru výrazně zpomalila. Za prvních devět letošních měsíců začala v kraji stavba 1174 bytů, meziročně to bylo bezmála o pětinu méně. Předloni bytová výstavba v Olomouckém kraji naopak vzrostla o 2,3 procenta.

Poptávka desetkrát převyšuje nabídku, říká olomoucký Realiťák roku Adam Šimoník

Olomoucký trh realit prochází trendem značného nárůstu cen. Byty různých velikostí i domy k rekonstrukci jsou však stále žádaným zbožím. Podle realitního makléře Adama Šimoníka ze společnosti Vojta Reality se nemovitosti často daří prodat i během...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Rezidence Šantovka 2021

Štítky byty, výstavba, Šantovka living, reality, trh, Olomouc, projekt, developer, Šantovka, řeka Morava, Redstone, Mlýnský potok, stavba, Česko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli vysoké poptávce developer zdvojnásobil první etapu bytového projektu Šantovka v Olomouci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.