Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Návštěvníci olomoucké zoo se mohou zapojit do pravidelného sčítání zvířat

Až do poloviny února se návštěvníci olomoucké zoo mohou zapojit do sčítání zvířat v zahradě. Přelom roku totiž přinesl tradiční inventuru. Hlasovací lístek Zooinventury, na kterém jsou veškeré potřebné pokyny a rovněž soutěžní otázky, bude k dispozici u vchodu do zahrady.

Přelom roku znamená pro olomouckou zoo pravidelnou inventarizaci, při které je potřeba spočítat všechna zvířata.

"Ale ne jen tak ledabyle, ale poctivě a přesně, aby čísla souhlasila. Práci sčítacích komisařů si mohou do 14. února vyzkoušet i návštěvníci. V těchto zimních měsících se tradiční Zooinventurou baví téměř všichni příchozí. Počítejte tak, ať se čísla shodují, abychom nenabyli dojmu, že nám některé ze zvířat zahradu opustilo, nebo do ní potajmu přišlo," nabádá s úsměvem Milan Kořínek z marketingového oddělení zahrady. Sám při sčítání pomáhá s fotoaparátem.

Odstrojené vánoční stromky lidé nabízí do zoo. Pro zvířata se bohužel nehodí

Přichází období, kdy se lidé začnou zbavovat vánočních stromečků. Častokrát padne otázka, zda by se nehodily zvířatům v zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce. Nikoliv. Řada zvířat má stromky ráda, pocházejí však výhradně od prodejců. Jde...

Podle mluvčí zoo Ivety Gronské na zájemce čeká nelehký úkol. "Hodit se bude znalost matematiky, dobrý odhad a notná dávka štěstí. Zvířata totiž neposedí, a samotné sčítání tak nemusí být úplná legrace. V rámci Zooinventury necháváme počítat ta zvířata, která jsou spočitatelná pouhým pohledem," vysvětlila.

Návštěvníci samozřejmě nebudou vstupovat přímo do výběhů, což by například u lvů nemuselo být podle mluvčí úplně správné. "Speciálně u kotulů, kteří jsou značně prchliví, přejeme správné odpovědi," dodala mluvčí.

Hlasovací lístek Zooinventury si zájemci mohou vyzvednout na pokladně zoo, při odchodu ho odevzdají do boxu u východu. Nejpřesnějším komisařům vedení zahrady slibuje zajímavé ceny.

Kvůli rozmíšce pand červených vyjížděli do Zoo Olomouc hasiči. Ti pomáhali ošetřovatelům malou šelmu dostat ze stromu v ohradě kamzíků, kam pandí samec utekl ze svého výběhu. Obratně šplhající zvíře nakonec k návratu k ošetřovatelům přesvědčila...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, sčítání, zvířata, návštěvník, komisař, inventura, Svatá Kopeček, Olomouc, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci olomoucké zoo se mohou zapojit do pravidelného sčítání zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.