Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Krizová situace na Bystřičce. Policisté zachránili z řeky tonoucí ženu

Ženu v bezvědomí zachránili policisté z řeky Bystřice nedaleko Olomouce. Podle prvních zjištění se vydala do vody pro svého psa, cesta se ale zvrtla v nebezpečnou situaci. Resuscitace tonoucí ženy byla úspěšná, sanitka ji poté transportovala do nemocnice.

Oznámení o tonoucí osobě v řece přijala ve čtvrtek odpoledne zdravotnická záchranná služba, která hlášení předala také policistům. Ti dorazili na místo u splavu v Bystrovanech jako první. „Policisté vytáhli z řeky ženu v bezvědomí. Ihned zahájili její resuscitaci a pokračovali v ní až do příjezdu záchranářů, kteří si ji následně převzali do své péče a dál pokračovali v oživování,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena s obnovenými životními funkcemi byla převezena do nemocnice. „Hasiči s policisty na člunu propátrávali dál řeku, zdali se tam nenachází další možná osoba, to se naštěstí nepotvrdilo. Šetřením na místě a na základě sdělení svědka události měla žena spadnou do řeky poté, co se snažila z vody vytáhnout svého psa,“ přidala další podrobnosti Miluše Zajícová.

Při úpravách sjezdovky v Ostružné sjel rolbař v noci ze svahu a na parkovišti poškodil tři auta

Tři zaparkované automobily v Ostružné na Jesenicku poškodila sněžná rolba, která v noci sjela ze svahu a dostala se až na parkoviště. Rolbař upravoval sjezdovku a tvrdí, že usnul. Škoda je téměř tři sta tisíc korun. Dechová zkouška, kterou policie...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Obec Bystrovany

Štítky Řeka, voda, splav, Bystřice, Bystrovany, Olomouc, záchrana, Policie ČR, Bystřička

Krizová situace na Bystřičce. Policisté zachránili z řeky tonoucí ženu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.