Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Krize po konci lékařky zažehnána. V Jeseníku budou působit dva noví praktici

Komplikovanou situaci po zavření ordinace praktické lékařky se podařilo vyřešit v Jeseníku. Do tamní polikliniky nastoupí nová dvojice praktiků, kteří tak zajistí dostupnou péči pro stovky pacientů. V plánu jsou navíc i rozšíření poskytovaných služeb a vyšetření.

Od srpna se zabývalo nejen vedení Jesenické polikliniky, ale také zástupci města, kraje a zdravotní pojišťovny problém po uzavření ordinace praktické lékařky Ireny Grabovské. Stav absence tohoto druhu zdravotní péče se podařilo po několika týdnech vyřešit.

„Prvotní srpnová nedohoda, a tím vzniklá absence zdravotní péče, nás s paní doktorkou Irenou Grabovskou přiměla dále společně hledat řešení. Vedli jsme mnoho jednání s třetími stranami, kdy nám v nich byla po odborné stránce paní doktorka oporou. K tomu nám v té době podali pomocnou ruku zdravotní pojišťovny, Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Olomouckého kraje i samospráva Jeseníku v čele s aktivní starostkou paní Zdeňkou Blišťanovou. S pomocí výše uvedených se nakonec podařilo zajistit potřebné personální obsazení pro znovuobnovení provozu tohoto obvodu praktického lékaře. Všem patří velký dík,” popsal v tiskové zprávě starosti uplynulých týdnů majitel jesenické polikliniky Milan Plesar.

Dostupnost praktických lékařů se v Přerově navýší díky dotaci. Zubaři ale zájem neprojevili

Částkou v celkové výši 400 tisíc korun by měla přerovská radnice podpořit dvě přerovské ordinace praktických lékařů. Město chtělo dotaci původně poskytnout jednomu žadateli, stejného hodnocení ale dosáhli dva zájemci, a město obnos zřejmě...

 

Na poliklinice tak budou v uvolněném lékařském obvodu působit lékařka Klára Hoplíčková a spolu s ní také doktor Bořek Gronych. „Ti se budou moci, spolu s pacienty, opřít o kvality a lidský přístup nové zdravotní sestry z regionu,“ doplnili zástupci Jesenické polikliniky.

Vyřešení lékařského rébusu potěšilo i starostku Zdeňku Blišťanovou (Jeseník srdcem). „Je to skvělá zpráva pro celé Jesenicko. Dva noví praktičtí lékaři pomohou zajistit dostupnou a kvalitní péči pro obyvatele města i okolních obcí. Jsem ráda, že se řešení tohoto palčivého problému podařilo díky spolupráci všech zainteresovaných konečně rozhýbat,“ uvedla jesenická starostka.

Ordinace by měla v omezeném režimu postupně začít fungovat od 22. září, pětidenní pracovní režim je v plánu od začátku listopadu. Nyní se připravuje nové vybavení a IT technika. „Nově bude ordinace zajišťovat také vyšetření EKG, služby testování i očkování na COVID-19, očkování cestovní medicíny a podobně. Spolu se standardními zdravotnickými výkony bude ordinace otevřená k zajištění služeb závodního lékaře pro obchodní společnosti z Jesenicka,“ informovala poliklinika o aktuálních vylepšeních. V dalších měsících pak chce zdravotnické zařízení usilovat i o zajištění dalších ambulancí v oborech neurologie, kardiologie, kožního lékařství či alergologie a klinické imunologie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jesenická poliklinika

Štítky Lékař, praktický lékař, Jeseník, zdravotní péče, Jesenická poliklinika, zdravotnictví, Zdeňka Blišťanová, Milan Plesar, okres Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize po konci lékařky zažehnána. V Jeseníku budou působit dva noví praktici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.