Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jeseníkách panují ideální sněhové podmínky. Lyžuje se i v Hlubočkách, Hrubé Vodě a Kladkách

Velmi dobré sněhové podmínky nabízejí Jeseníky i střediska v nižších polohách Olomouckého kraje, na své si o víkendu přijdou i běžkaři. Provozovatelé ubytovacích zařízení hlásí na víkend vyprodané pokoje. V Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.

V Jeseníkách leží 50 až 75 centimetrů sněhu. "V provozu jsou nyní všechna lyžařská střediska," uvedl dispečer Horské služby, podle kterého provoz obnovily i menší zimní areály, které využily ochlazení k zasněžení sjezdovek. Vlekařům v Jeseníkách pomohlo vydatné sněžení. Běžkaři mohou vyrazit například na oblíbenou trasu z Červenohorského sedla na Praděd, upravená je stopa v okolí hotelu Kurzovní, z Ovčárny na Praděd, v okolí přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně či z Ostružné na Paprsek.

V plném provozu je například lyžařské středisko Ski Aréna Karlov, kde sjezdovky pokrývá technický i přírodní sníh. Provozovatelé očekávají na nadcházející prodloužený víkend velkou návštěvnost. "Sněhové podmínky se blíží ideálnímu stavu. Na horách panuje krásné zimní počasí včetně vizuální kulisy, celé dny mrzne a v posledních dnech i sněží. Navíc má podle předpovědi počasí připadnout dalších až 50 centimetrů sněhu," řekl mluvčí Ski Arény Karlov Boris Keka, podle kterého jsou v okolí Karlova upravené běžecké trasy.

Rušno je v těchto dnech také na sjezdovkách v Hlubočkách a Hrubé Vodě u Olomouce. Podle provozovatelů areálu v Hlubočkách jsou sněhové podmínky před víkendem výborné. Lyžuje se i v Kladkách na Prostějovsku, kde dosud kvůli teplu a nedostatku sněhu vleky stály.

I Jeseníky mají mrazivou výstavu. Kopřivnou zdobí ledové sochy zvířat

Už třetí přehlídku ledových soch připravili řezbáři a sochaři pro lyžařský areál v Kopřivné. I tentokrát je hlavním motivem fauna, návštěvníci si tak mohou prohlédnout z ledu a sněhu vyrobeného velblouda, medvěda či pandu. Nechybí ani zvířata z...

Hotely a penziony v Jeseníkách jsou na nadcházející víkend obsazené. "Vzhledem k tomu, že jsou pololetní prázdniny, jsou ubytovací kapacity v Karlově zcela zaplněny. Téměř obsazeno je i na termíny jarních prázdnin. Kdo chce nyní najít ubytování, tak bude muset hodně hledat," podotkl Keka. Ideální sněhové podmínky nabízí také areál Jonas Park v Ostružné na Jesenicku, také zdejší penziony mají na nadcházející víkend obsazeno.

Provozovatelé lyžařských areálů se na vrcholu zimní sezony potýkají s nedostatkem personálu. Obsluhu vleků hledají například v areálu v Hlubočkách či ve středisku Jonas Park v Ostružné, kde poptávají i instruktory lyžování. Provozovatel areálu v Ostružné Petr Jonáš řekl, že poptávka po kurzech lyžování pro děti je značná, instruktorů je ale málo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Ski Aréna Karlov

Štítky lyžování, podmínky, hory, Olomoucký, Jeseníky, Hlubočky, Hrubá Voda, Ostružná, lyžařské středisko, Olomoucký kraj, sjezdovka, Karlov, Praděd, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jeseníkách panují ideální sněhové podmínky. Lyžuje se i v Hlubočkách, Hrubé Vodě a Kladkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.