Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Interaktivní modely i obří stavby. Olomoucké výstaviště se promění ve Svět kostek

Celosvětově známá stavebnice i letos zaplaví prostory Výstaviště Flora Olomouc. Na víkend se chystá jedinečná interaktivní expozice Svět kostek 2023. K vidění budou stovky staveb a modelů nejen z České republiky, v pavilonu A předvedou své propracované výtvory vystavovatelé z dalších pěti evropských zemí.

Termín letošního ročníku Světa kostek v Olomouci připadá na sobotu 18. a neděli 19. listopadu, výstava začíná oba dny od 9 hodin. Malí i velcí návštěvníci budou moct obdivovat například téměř čtyřmetrový jeřáb z lega či 200 metrů kolejišť, které budou brázdit vlaky složené z dílků světoznámé stavebnice.

Téměř čtyřmetrový jeřáb či 200 metrů kolejišť plných vlaků v pohybu. I takové modely postavené ze světoznámé stavebnice LEGO® budou k vidění již v sobotu 18. a v neděli 19. listopadu na oblíbené Mezinárodní výstavě LEGO® modelů Svět kostek na Výstavišti Flora Olomouc. Největší pavilon A zaplní miliony kostek seskládaných do stovek unikátních i obřích staveb a modelů.

Rozšířený Olodvorek se naladil na předvánoční notu, chystají se i adventní plavby s punčem

Ještě před začátkem tradičních olomouckých vánočních trhů mohou lidé v centru hanácké metropole zavítat do nazdobených prostor Olodvorku. Jedinečný vnitroblok na Dolním náměstí se již chystá na adventní atmosféru, kromě horkých nápojů láká také...

„Mezinárodní výstava LEGO® modelů Svět kostek se vloni na Výstavišti Flora Olomouc uskutečnila vůbec poprvé a díky zájmu a spokojenosti návštěvníků se letos koná znovu. Neustále inovujeme a obohacujeme nabídku našich akcí. Úspěšný první ročník Světa kostek byl pro nás i naše návštěvníky dokladem, že jdeme správnou cestou,“ míní ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Kromě jeřábu či železniční expozice budou na návštěvníky čekat i interaktivní modely a to například horské dráhy, balanční bludiště, RC modely a také jízdárna s ukázkami expedičních a trialových speciálů s jízdami v terénu. Pro děti budou připravené hromady kostek, se kterými budou moct nechat promluvit svou kreativitu.

Skleníky na olomouckém výstavišti mají projít obnovou, odhad nákladů přesahuje 160 milionů

Rozsáhlou rekonstrukci sbírkových skleníků a palmového skleníku bude připravovat Výstaviště Flora Olomouc. Náklady na modernizaci letitých staveb se odhadují okolo 165 milionů korun, zastupitelstvo města bude pro svou organizaci schvalovat...

Své jedinečné stavby budou prezentovat vystavovatelé z České republiky, Německa, Rakouska, Polska, Slovenska a Maďarska. „Půjde například o dominanty jako je Eiffelova věž, Klostermanova rozhledna či známé hrady, dálo o historické stavby ze Starověkého Egypta i středověku. Sestavena budou i velká kolejiště s vlaky a nádražími. Vystavovatelé přivezou letadla, rakety, vesmírné lodě a základny. K vidění budou postavy a scény z populárních filmů - Slimer, Star Wars, Pán prstenů, Harry Potter či Ninjago. Vše doplní řady svítících modelů, fantasy modelů, auta, nákladní auta, tanky, RC modely a Technic modely, zemědělská a také lesní technika či stavby inspirované architekturou světových měst,“ přiblížil Michal Poláček, mluvčí olomouckého výstaviště.

Svět kostek 2023
Termín: sobota 18. a neděle 20. listopadu 2023
Čas konání: sobota 9:00 - 18:00, neděle 9:00 - 17:00
Místo: Výstaviště Flora Olomouc
Základní vstupné: 180,- Kč na místě, online zvýhodněné: 150,- Kč do 17.11. včetně. Poté 160 Kč
Zdroj: Výstaviště Flora Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky Výstava, expozice, Lego, stavebnice, Svět kostek, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interaktivní modely i obří stavby. Olomoucké výstaviště se promění ve Svět kostek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.