Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Charitativní punče v Olomouci budou prodávat hasiči i hejtman

Od počátku Vánočních trhů jsou jejich nedílnou součástí charitativní punče. Na olomouckých trzích jsou i letos stánky, kde se střídají organizace z města a okolí. Z každého punče, který si návštěvník u jednoho ze stánku koupí, jdou peníze na dobročinné účely. V první polovině prosince budou punče prodávat hasiči i hejtman Olomouckého kraje.

Adventní čas je spojený s mnoha dobročinnými událostmi. Na adventních trzích v Olomouci letos organizátoři vyčlenili hned ti stánky pro prodej punčů, z čehož by peníze měly putovat na charitativní či benefiční účely. Již tradičně lze navštívit jeden z takových dobročinných stánků, ve kterých budou oblíbený horký nápoj rozlévat příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

„Na olomouckých vánočních trzích budeme v neděli 10. prosince od 17 hodin prodávat ve stánku Dobrého místa pro život,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hasičů Lucie Balážová. Výtěžek z hasičského prodeje půjde na mateřskou školku Mošnerova, ve které pečují o děti s poruchami hybnosti, intelektu, kombinovaným postižením nebo jiným zdravotním znevýhodněním. „Výtěžek využijí na zvelebení zahrady u mateřinky, kde děti tráví mnoho času,“ upřesnila mluvčí.

V nejvyšších polohách Olomouckého kraje napadlo přes noc až patnáct centimetrů sněhu. Silničáři mají v terénu veškerou techniku s posypem i pluhy. Dva z nich vyprošťovali hasiči na Jesenicku. U Rejvízu havaroval autobus.

Stejnou akci uskuteční hasiči hned dvakrát i v Jeseníku. Nejprve v neděli 3. prosince a poté 17. prosince budou prodávat punč ve stánku na Masarykově náměstí od 10 do 17 hodin. „Výtěžek poputuje na organizaci SIPORA, která pomáhá rodinám pečujícím o osoby s mentálním znevýhodněním,“ dodala Balážová.

O něco později, 12. prosince, hodlá trhy v charitativním duchu navštívit i hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN). Výtěžek z jeho prodeje by měl jít zase na akce spolku Korunka Pomáhá. Na podporu stejného spolku šly i peníze, které prodejem punče vydělal i primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO). Tomu se podařilo vybrat 28 380 korun. „V podstatě jsme v úterý prodávali rozlévané štěstí. Adventní čas je období, kdy se lidé semknou a já jsem rád, že přišli podpořit tuto charitativní akci,“ okomentoval prodej Žbánek.

Jedním z takových stánků, kde prodejem punčů pomáhají pracovníci dalším lidem, je stánek spolku Dobré místo pro život. V něm se střídají organizace, místní firmy nebo sportovní kluby, které návštěvníkům nabízí občerstvení, přičemž výtěžek jde vždy na dobročinné účely. Totožný záměr má i stánek klubu Lions a stánek Charita na Dolním náměstí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky charita, trhy, vánoční trhy, punč, hasiči, hejtman, primátor, Olomouc, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charitativní punče v Olomouci budou prodávat hasiči i hejtman  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.