Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Olomoučtí městští strážníci rozšířili kamerový systém. Pomáhá bezpečnosti a funguje i jako prevence

Městská policie Olomouc rozšířila a doplnila městský kamerový systém. Ten pomáhá při dohledu nad bezpečností ulic v hanácké metropoli a funguje jako jedno z opatření prevence kriminality. Celkové náklady přesáhly 1,5 milionu korun.

Městský kamerový dohlížecí systém funguje jako jedno z opatření prevence kriminality. To letos olomoučtí městští strážníci rozšířili. „V letošním roce se nám podařilo celý systém rozšířit o čtyři nové kamerové body a to na ulici Hynaisova a u kruhového objezdu na ulici Dobrovského. Dále v křižovatce ulice Vejdovského a třídy Kosmonautů a posledním kamerovým bodem je křižovatka u Panoramy,“ vysvětlil umístění nových kamer ředitel olomouckých strážníků Pavel Skalický.

Charitativní punče v Olomouci budou prodávat hasiči i hejtman

Od počátku Vánočních trhů jsou jejich nedílnou součástí charitativní punče. Na olomouckých trzích jsou i letos stánky, kde se střídají organizace z města a okolí. Z každého punče, který si návštěvník u jednoho ze stánku koupí, jdou peníze na...

Krom nových kamerových bodů nechala MP doplnit tři stávající kamerové body o pohledové kamery v ulici 8. května u Národního domu, na křižovatce v Pražské ulici a na takzvané Hodolanské křižovatce.

„Kamery jsou instalovány na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality s cílem přispět ke snížení této kriminality a odradit případné pachatele od protiprávní činnosti,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. „Celý projekt byl realizován v rámci dotačního programu prevence kriminality za finanční podpory statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra ČR,“ doplnil mluvčí. Celkové náklady na projekt se vyšplhaly na 1 573 000 korun.

Kamerový systém slouží obyvatelům města Olomouce už od konce 90. let, přičemž jeho hlavním záměrem je zvýšení bezpečnosti občanů na exponovaných místech. V současnosti disponuje Městská policie Olomouc více než 180 kamerami, přičemž drtivá většina z nich je statická na různých místech v Olomouci. 38 z nich jsou mobilní kamery, které strážníci využívají například v případech monitorování lokalit černých skládek nebo ochrany dětských hřišť.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky MP Olomouc, MPO, Městská policie, kamery, kamerový systém, bezpečnostní kamery, kriminalita, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články. Blíží se volby, přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, mluvit spolu, nevolit mafii která přijde, obvolají je bendové, zděšena, těší se propletenec manželek, milenek, potomků, kalouskové, zubatá, viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, film Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava22, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, Rozrušená země, Toman, Ucho, Orwell1984, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Devadesátky včetně dokumentu... Více píšu ve vláknech diskusí.

Pátek, 8. prosince 2023, 10:45Odpovědět

Olomoučtí městští strážníci rozšířili kamerový systém. Pomáhá bezpečnosti a funguje i jako prevence  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.