Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Začíná rekonstrukce nádraží v Senici na Hané. Opraveno by mělo být v srpnu

Začíná rekonstrukce nádražní budovy v Senici na Hané. Stavba za 16 milionů korun by měla být hotová na konci příštího léta. Nádraží by se mělo dočkat opravené střechy, fasády i nového interiéru.

V rámci rekonstrukce dělníci odbourají nepůvodní přístavek a kompletně zateplí střechu. „Nová bude střešní konstrukce, střešní krytina včetně klempířských prvků a také fasáda,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Současně také dojde k výměně oken a dveří.

„Nedílnou součástí bude také rekonstrukce rozvodů inženýrských sítí, jako je voda, kanalizace, topení, nebo elektroinstalace,“ doplnil Gavenda. V interiéru se podle něj počítá s modernizací všech prostor a vybavením novým mobiliářem.

Vysokorychlostní trať na Přerovsku bude o dvanáct kilometrů delší. Zajistí lepší napojení koridoru na Olomouc

Vysokorychlostní trať mezi Prosenicemi a Hranicemi na Přerovsku bude o něco delší, aby se zajistilo lepší napojení koridoru na krajskou metropoli Olomouc. Správa železnic nyní vybral dodavatele takzvaného technického návrhu, rychlá železnice se...

Rekonstrukce vyjde na 16 milionů korun. Provádšt ji bude vítězná firma VHH stavební a obchodní. První cestující by se do nové nádražní budovy měli podívat příští rok v srpnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nádraží, rekonstrukce, Senice na Hané, oprava, nádražní budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rekonstrukce nádraží v Senici na Hané. Opraveno by mělo být v srpnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.