Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Máte už vánoční stromek? Přinášíme přehled prodejců v Olomouci

S blížícím se Štědrým dnem začíná prodej vánočních stromků. Někteří prodejci nabízejí čerstvě řezané stromky už od začátku prosince, jiní začali prodávat nedávno nebo se teprve chystají. Krom zaběhlých prodejců budou stromky letos poprvé na prodej i v areálu letního kina.

Olomoucké městské lesy nabízejí vánoční stromky od 12. prosince na výstavišti Flora, před pavilonem A. Podle provozovatelů bude prodej přístupný až do 16. prosince, vždy od 9 do 17 hodin. „K dispozici budeme mít zhruba 100 jedlí, 200 smrků a 200 borovic, které pocházejí z našich plantáží,“ popsal sortiment ředitel Lesů města Olomouce David Janásek. Za každý stromek si městské lesy žádají jinou cenu. Za smrk ztepilý zákazník zaplatí 370 korun. Borovice a smrk pichlavý vyjdou na 450 korun. Nejdráže vyjdou jedle. Za jedli bělokorou si městské lesy účtují 600 korun, za jedli kavkazskou zase 700.

K zaběhlým prodejcům se s prodejem vánočních stromků přidává i Letní kino Olomouc. Ti budou stromky nabízet během následujícího víkendu. „O tomto víkendu chystáme prodej vánočních stromků, jejichž koupí mohou lidi podpořit lokální lesníky. Stromky budou v areálu celé tři dny a lidé si můžou vybrat ten nejhezčí,“ informoval už dříve provozní Letňáku Tomáš Adamec. V Letňáku budou k dostání smrky stříbrné a jedle kavkazské z Arcibiskupských lesů a statků, konkrétně z polesí v okolí Mírova na Šumpersku. Smrky se budou pohybovat mezi 300 a 450 korunami, zatímco jedle mezi 390 a 690. 

Vánoční stromky tradičně prodávají také přímo v centru hanácké metropole – na Dolním náměstí. Tam prodej stromků z plantáží na Vyškovsku probíhá pravidelně už 19 let. Zdejší prodejci mají ceny rozdělené podle druhu i výšky. Za smrk stříbrný a borovici černou do výšky 1,5 metru si prodejci účtují 380 korun. Za jedli normandskou ve stejné výškové kategorii zaplatí podle ceníku 599 korun. Na Dolním náměstí bude možné stromek pořídit každý den od 9 do 18 hodin až do 23. prosince.

Z výlohy Muzea umění v Olomouci někdo v noci na dnešek strhal portréty Izraelců unesených teroristy z Hamásu. K celosvětové iniciativě Bring Them Home (Přiveďte je domů) na podporu osvobození osob unesených tímto palestinským hnutím se muzeum...

Jen o pár set metrů dál na olomoucké tržnici, u ruského kola, nabízí stromky zahradnictví z Velkého Újezdu na Olomoucku. Stejně jako v dalších případech, nabízí zahradníci více druhů a ceny se liší podle výšky. Podle ceníku si prodejci na tržnici účtují za smrk do 150 centimetrů 200 korun. Za borovici ve výšce do 160 centimetrů 350 korun, za smrk stříbrný 450, za jedli 500. Prodejci budou na místě každý den včetně víkendů, vždy od 8 do 18 hodin.

Až do 22. prosince, nebo do vyprodání, budou každý den prodávat stromky i na plantáži mezi Tovačovem a Troubkami na Přerovsku. Tam si zákazníci mohou vybrat ze smrků a jedlí vždy od 7 do 16 hodin. Borovice jsou letos kompletně vyprodané. Smrk stříbrný prodávají místní lesníci za 600 korun, ceny za jedli normandskou se pohybují mezi 700 a 2 000 korunami, jedli bělokorou je možné sehnat do 1500.

Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, krom prodeje v olomouckém letním kině, nabízí vánoční stromky zejména na Šumpersku a Jesenicku, konkrétně v městech a obcích Mírov, Domašov, Lipová-Lázně a Vápenná. Na všech prodejních místech arcibiskupských lesů prodávají lesníci smrky ztepilé a stříbrné za stejné ceny. Za smrk ztepilý do dvou metrů zaplatí zákazníci 190 korun, za smrk stříbrný 240. V Mírově na Šumpersku dále nabízí borovici černou za 240 korun, v Domašově a Lipové-Lázně zase jedli bělokorou nebo douglasku tisolistou za 280 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vánoční stromky, Vánoce, prodejci, jedle, smrky, borovice, prodej, živé stromky, plantáže, Olomouc, Přerovsko, Jesenicko, Šumpersko

Máte už vánoční stromek? Přinášíme přehled prodejců v Olomouci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.