Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vánoční kasička v Přerově vydala rekordní výtěžek. Charitativní sbírka opět přilákala i zloděje

Z dosud nejvyššího výtěžku se těší nejen zástupci přerovského magistrátu po rozpečetění sbírkové kasičky umístěné pod vánočním stromem. Na podporu Společnosti pro ranou péči poputuje takřka 44 tisíc korun. Ani letos se hotovost v průhledné schránce na náměstí nevyhnula zájmu zloděje, nezletilý mladík ale s nočním pokusem o krádež peněz neuspěl.

Podle mluvčí přerovské radnice Lenky Chalupové je sbírka u vánočního stromu ve městě tradicí už od roku 1999. Solidarita se z pohledu vybrané částky každým rokem zvyšuje. Loni se pro charitu vybralo přes 35 tisíc korun, letos bylo v kasičce 43 890 korun. „Peníze ze sbírky poputují na účet Společnosti pro ranou péči, která poskytuje v Přerově terénní služby asi desítce rodin, v nichž žijí děti do sedmi let s různou formou zdravotního postižení. V plánu je nakoupit pro ně didaktické hračky a kompenzační pomůcky,“ přiblížila zaměření finanční pomoci mluvčí Chalupová.

Před dvěma lety bylo ve schránce na náměstí T. G. Masaryka přes třicet tisíc korun, když se hotovost stala předmětem zájmu mladistvého zloděje. Ten si odnesl necelé tři tisíce, policisté ho ovšem vypátrali.

Silvestrovská oslava v Přerově se zvrhla v bitku. Jeden z účastníků dokonce vytáhl sekyru

V šarvátku se na Nový rok zvrhla silvestrovská oslava v Přerově. Vše začalo hádkou, jeden z účastníků si poté na pomoc přivedl bratra, přinesl si i sekyru a před domem se pak všichni poprali. Policie případ vyšetřuje pro výtržnictví a ublížení na...

I letos zlákala kasička mladého nenechavce, peníze určené na pomoc handicapovaným dětem se snažil z nádoby vydolovat úzkým dřívkem krátce po silvestrovské půlnoci nezletilý hoch. „Ukrást se mu naštěstí nic nepodařilo, obsluha kamerového systému událost včas zaregistrovala. Nezletilý se pomocí klacíku pokusil vyjmout papírové bankovky. Hlídka strážníků mu zabránila v dalších pokusech,“ konstatoval na webu města ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Chlapec si pro své obohacení nevybral vhodný objekt ani místo, policejní služebna se od kamerou hlídané kasičky nachází jen několik metrů. Strážníci tak byli na místě činu do dvou minut. „Školou povinný klučina vida strážníky, zkusil splynout s davem. Jeho rafinovaný plán však měl velkou slabinu a tou byla skutečnost, že byl na náměstí v tu chvíli sám. Nezdárný jinoch ani příliš nezapíral. Vlastně vůbec. Tváří v tvář uniformám se přiznal, že pomocí sofistikovaného udělátka v podobě standardního čtrnáct centimetrů dlouhého míchátka z březového dřeva určeného původně k rozmíchání karmínového barviva ve vánočním svařáku zkoušel vylovit bankovky rozličných nominálních hodnot určených na dobročinnost,“ vylíčil mluvčí Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

VIDEO: Stavba D1 u Přerova má za sebou první rok, sedmimiliardové dílo dokončí páteřní dálnici

Výstavba posledního chybějícího úseku dálnice D1 u Přerova má za sebou první rok prací. Mimořádně rozsáhlá investice za sedm miliard korun má být podle plánu hotová celkem za 39 měsíců. Generální ředitel ŘSD Radek Mátl doufá, že za příznivých...

„Hlídka mu objasnila pojem ‚hyenismus‘, načež ho transportovala do mateřských rukou, v jejichž blízkosti již tak sdílný nebyl a snažil se dostat co nejdále. Jeho čin však nezůstane zapomenut, neboť bude nedílnou součástí jednání s příslušnými sociálními kurátory,“ uzavřel Komínek.

Kolik a na co se vybralo v rámci vánočních sbírek v Přerově?
2024:   43 890 Kč * Společnost pro ranou péči – didaktické hračky, kompenzační pomůcky
2023:   35 122 Kč * Charita Přerov – mobilní koupací vany
2022:   33 896 Kč * Andělé Stromu života – oxygenerátory
2021    26 982 Kč * Alfa handicap – kompenzační pomůcky
2020    12 314 Kč * Most k životu – materiál pro pracovní rehabilitaci
2019    15 138 Kč * Spolusetkávání Přerov – dovybavení po rekonstrukci
2018    14 757 Kč * SSMP – Denní pobyt – elektronické knihy
2017    9 914 Kč * Jsme tady – klimatizační jednotka 
2016    12 234 Kč * Oblastní charita Přerov – infuzní pumpa 
2015    11 314 Kč * Svaz tělesně postižených – invalidní vozíky 
2014    12 617 Kč * Svaz tělesně postižených – invalidní vozíky
2013    9 965 Kč * Duševní zdraví Přerov – materiál pro pracovní rehabilitaci 
2012    9 484 Kč * Roska Přerov – rehabilitační pomůcky
2011    9 144 Kč * Jsme tady – rehabilitační pomůcky
2010    8 688 Kč * Městské jesle – hračky pro děti
Zdroj: prerov.eu

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Vánoce, vánoční trhy, tradice, vánoční sbírka, charitativní sbírka, pomoc, charita, dobročinnost, krádež, pokus o krádež, Přerov, Městská policie Přerov

Vánoční kasička v Přerově vydala rekordní výtěžek. Charitativní sbírka opět přilákala i zloděje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.