Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kolik mají vůbec zvířat? V Zoo Olomouc probíhá takzvaná Zooinventura

Konec roku přinesl pro zaměstnance olomoucké zoo pravidelnou inventarizaci. Bylo potřeba spočítat, kolik přesně zvířat se ve výbězích zoologické zahrady pohybuje. S tím můžou pomoct v následujících měsících i návštěvníci, zahrada připravila pro veřejnost tradiční soutěž.

Zoo Olomouc zve veřejnost na každoroční oblíbenou Zooinventuru. Na konci roku museli zaměstnanci provést pravidelnou inventarizaci, do které patří i sčítání zvířat, a to nejen tak ledabyle, ale přesně. S tím mohou zaměstnancům částečně pomoct i návštěvníci zoologické zahrady.

Jesenická nemocnice o svátcích ošetřila přes 300 pacientů. Nejčastější byly úrazy a popáleniny

Zdravotníci jesenické nemocnice AGEL ošetřili během vánočních svátků a v závěru roku více než tři stovky pacientů. Lékařskou pomoc vyhledávali především kvůli sportovním úrazům a popáleninám. Výjimkou nebyly ani úrazy v důsledku požití alkoholu.

„Práci sčítacích komisařů si mohou v době od 2. 1. do 10. 3. 2024 vyzkoušet i návštěvníci,“ vysvětlil v tiskové zprávě Pavel Javůrek z marketingového oddělení. Podle něho se Zooinventurou baví v zimních měsících téměř všichni příchozí. „Počítejte tak, ať se vaše a naše čísla shodují, abychom nenabyli dojmu, že nám některé ze zvířat zahradu opustilo, nebo do ní potajmu přišlo,“ nabádal Javůrek.

Počítat zvířata je přitom nelehký úkol. „Hodit se bude základní znalost matematiky, dobrý odhad a notná dávka štěstí,“ poznamenala mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská. Zvířata jsou totiž neustále v pohybu a samotné sčítání tak nemusí být úplná legrace. 

„V rámci Zooinventury necháváme počítat ta zvířata, která jsou spočítatelná pouhopouhým pohledem. Speciálně u kotulů, kteří jsou značně prchliví, přejeme, ať se sčítací komisaři doberou správných odpovědí,“ navázala Gronská.  Do soutěže o ceny se mohou lidé zapojit vyplněním hlasovacích lístků, které jsou k dispozici na pokladně zoo. „Při odchodu ze zoo nezapomeňte hlasovací lístek odevzdat do boxu u východu,“ nabádá návštěvníky mluvčí zahrady na Svatém Kopečku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky Zooinventura, Zoo Olomouc, zoologická zahrada, sčítání zvířat

Kolik mají vůbec zvířat? V Zoo Olomouc probíhá takzvaná Zooinventura  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.