Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jesenická nemocnice o svátcích ošetřila přes 300 pacientů. Nejčastější byly úrazy a popáleniny

Zdravotníci jesenické nemocnice AGEL ošetřili během vánočních svátků a v závěru roku více než tři stovky pacientů. Lékařskou pomoc vyhledávali především kvůli sportovním úrazům a popáleninám. Výjimkou nebyly ani úrazy v důsledku požití alkoholu.

Do ordinací lékařů Nemocnice AGEL Jeseník mířili v závěru roku pacienti především se sportovními úrazy, jako jsou pády na lyžích a bruslích. Podle mluvčí společnosti Gabriely Lefenda nebyly výjimečné ani pády na schodech nebo úrazy v důsledku požití alkoholu.

Ve Vrahovicích archeologové objevili zdobenou píšťalku z ptačí kosti. Bylo zde rozsáhlé neolitické sídliště

Poslední vykopávky na soutoku Hloučely a Romže na západním okraji Prostějova potvrdily existenci rozsáhlé neolitické osady nejstarších moravských zemědělců. Archeologové zde objevili jámy a příkopy a například bodce, šídla, dlátko nebo zdobenou...

Do ordinací lékařů jesenické nemocnice v závěru roku mířili také pacienti, kteří trpěli bolestmi břicha a průjmy. „Zaznamenali jsme i několik menších popálenin například u dětí, které se popálily o prskavky nebo horké žárovky. Zdravotníci ošetřili několik zranění způsobených ostrými předměty, jako jsou řezná zranění pilou při přípravě palivového dřeva nebo poranění nožem při porcování kapra,“ uvedla Lefenda.

Lékaři ošetřili, mimo jiné, také ženu, která se doma pokoušela odchytit svou kočku, přičemž shodila vánoční stromek. „Při tomto incidentu si nešťastně poranila dolní končetinu o rozbité vánoční baňky,“ popsala vrchní sestra chirurgických oborů Veronika Škodová.

Nemocnice AGEL je jediným poskytovatelem akutní lůžkové zdravotní péče na Jesenicku. Spádovou oblastí nemocnice je celý okres Jeseník a sousední oblasti se zhruba 37 tisíci obyvateli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Nemocnice AGEL Jeseník

Štítky AGEL, Jeseník, Vánoce, ČR, nemocnice, zdraví, silvestr

Jesenická nemocnice o svátcích ošetřila přes 300 pacientů. Nejčastější byly úrazy a popáleniny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.