Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Rozhledna Maruška nabízí kouzelné panoramatické výhledy na Hostýnské a Vizovické vrchy

Dnešní tip na výlet nám přinese osvěžující jarní procházku k rozhledně Maruška s panoramatickými výhledy na kouzelné Hostýnské a Vizovické vrchy. Cesta k rozhledně není náročná, zvládnou ji i děti a maminky s kočárkem.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Nejdříve navštívíme vodopády Bystřičky. Ty nalezneme podél hlavní silnice ve směru z Chvalčova k chatě Tesák. U cesty je několik možností, kde odstavit auto, poté se vlastními silami dostaneme k vodopádu. Cesta bohužel není nijak značená a terén je místy náročnější. Vodopád se skládá z několika menších kaskád a vodopádů, nejvyšší z nich má něco okolo dvou metrů. Vodopád doporučuji navštívit po silných deštích, jelikož leží na potoce Bystřička, kterým protéká menší množství vody zvlášť v letních měsících.

Pak se vrátíme k autu a popojedeme dalších asi sedm kilometrů na parkoviště u skiareálu Troják, které je zdarma. Dále nás čeká dva kilometry dlouhá procházka k rozhledně Maruška. Tento úsek není náročný, zvládnou ho i děti a maminky s kočárkem. Rozhledna je zdarma a je přístupná celoročně.

Otevřena byla v roce 2014 a z vyhlídkové plošiny budeme mít nádherný panoramatický výhled na Hostýnské a Vizovické vrchy. Rozhledna zároveň slouží jako stanoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Zde náš výlet končí a stejnou cestou se vrátíme zpět k autu. Pro náročnější turisty mohu doporučit i vyhlídkové místo s názvem Bludný, které se nachází nedaleko od rozhledny. V okolí lze najít i pár dalších zajímavých míst, například v Hošťálkové se nachází zámek a od chaty Tesák lze dojít na další rozhlednu Kelčský Javorník.

TIP NA VÝLET: Vycházka za úžasnými vodopády do Jeseníků. Stříškový, Vysoký, Královský

Nejvyšší moravskoslezské hory Jeseníky nabízí mnoho výletů, spoustu krásných míst, a to včetně několika úžasných vodopádů. My se dnes vydáme objevovat krásy hned několika z nich. Autem musíme dojet na parkoviště na Videlské sedlo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, rozhledna, Maruška, vodopád, Bystřička, Vizovická vrchovina, Instagram, zámek, Český hydrometeorologický ústav, Chvalčov, Hošťálková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Rozhledna Maruška nabízí kouzelné panoramatické výhledy na Hostýnské a Vizovické vrchy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.