Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tejpování po porodu: maminkám v přerovské nemocnici pomáhají odborníci stabilizací svalů

Tejpování, metoda oblíbená především v prostředí sportu, nyní nachází uplatnění i v oblasti porodnictví. Pomáhá především k lepšímu zotavení rodiček, ale i pohodlí po porodu. Lékaři z přerovské nemocnice Agel tejpování doporučují pro ženy jak po klasickém porodu, tak po císařském řezu.

Tejpování po porodu pomáhá hned v několika ohledech. „Jednou z hlavních výhod je podpora břišních svalů a snížení nepříjemných pocitů po porodu, kdy může být břišní oblast oslabená a bolestivá,“ vysvětlila v úvodu tiskové zprávy mluvčí Nemocnice AGEL Přerov Radka Miloševská.

Nová metoda nabízí stabilizaci a podporu svalů a pomáhá i při bolestech zad. „Během těhotenství dochází k posunu těžiště ženy, což může způsobovat zvýšené zatížení zad. Tejpování může poskytnout stabilizaci a podporu páteři, a snížit tak nepohodlí a napětí v zádech,“ objasnila Vendula Válková, porodní asistentka gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice.

Životní změna kvůli válce. Ukrajinská lékařka pomáhá ve FN Olomouc

V průběhu zahraniční dovolené se dozvěděla, že její zemi napadlo Rusko a neměla se kam vrátit. Azyl našla Daria Sazanovych spolu se svou maminkou v hanácké metropoli, kde byla předtím dvakrát na studijním pobytu. Mladá lékařka z Ukrajiny dnes...

Nově zavedená služba je součástí komplexního moderního přístupu k péči o ženy po porodu, který se zaměřuje na zlepšení jejich pohody a rychlejší zotavení. Metoda pomáhá podle lékařů také oblasti pánevního dna, které je během těhotenství a porodu zatíženo. Tejpování tak může zmírnit tlak na tuto oblast, případně může sloužit i jako prevence před potenciálními obtížemi a problémy, včetně inkontinence.

„Aplikaci tejpů, které jsou vhodné už první den po porodu, v nemocnici zajišťuje výhradně kvalifikovaný zdravotnický personál. Tejpování je přitom plně kompatibilní s dalšími terapeutickými postupy, jako je fyzioterapie nebo rehabilitace,“ uzavřela mluvčí nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky Přerov, AGEL, nemocnice, zdravotnictví, porodnictví, tejpování, těhotenství, porod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tejpování po porodu: maminkám v přerovské nemocnici pomáhají odborníci stabilizací svalů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.