Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Trápí vás migréna? V Olomouci se v příštím týdnu chystají Dny otevřených dveří v centrech pro jejich léčbu

Lidem, kteří trpí migrénou, nabídnou v příštím týdnu pomoc Dny otevřených center pro léčbu migrény v Olomouci. Zákeřné bolesti hlavy v celé České republice pravidelně trápí více než milion lidí, v Olomouci se do akce zapojí dvě centra.

Lidé trpící migrénou budou moci opět přijít svůj stav konzultovat se specialisty. Po úspěšném prvním ročníku se letos do akce zapojí ve čtvrtek 21. září Fakultní nemocnice Olomouc a centrum Neuro plus v Koželužské ulici, kde bude společná akce obou pracovišť. Konzultace budou bez předchozího objednání, nebude třeba ani doporučení neurologa. 

"V centrech dokážeme efektivně léčit i migrény, které se dříve zdály neřešitelné. Na akci bychom proto rádi pozvali všechny, kdo se chtějí o centrové péči dozvědět více. Na tomto přátelském setkání se navíc mohou potkat také s pacientskou organizací, která nabídne další možnosti podpory," láká neurolog ze specializovaného centra Fakultní nemocnice Olomouc Petr Polidar.

Středoškoláci ušili speciální rukávky pro olomouckou nemocnici. Pomohou i onkologickým pacientům

U pacientů podstupujících dlouhodobější nitrožilní léčbu využívají také zdravotníci Fakultní nemocnice Olomouc takzvaný PICC katétr. Žilní vstup je krytý speciálním rukávkem, jehož lepší verzi zajistilo Dobrovolnické centrum nemocnice ve...

"Po celé České republice je dnes už téměř čtyřicet specializovaných center, kde máme k dispozici tu nejmodernější terapii. Dokážeme tak pomoci i lidem, kteří mají pocit, že v minulosti už vyzkoušeli všechno," tvrdí neuroložka olomouckého centra Neuro plus Tereza Svrčinová.

Akce začne v 15 hodin v centru Neuro plus, veškeré podrobnosti jsou na adrese omigrene.cz.

Co je to migréna
Migréna je závažné neurologické onemocnění, kterým trpí přibližně každý desátý člověk. Dokáže sebrat až jeden pracovní měsíc ročně. Je to intenzivní, někdy pulzující bolest hlavy, kterou doprovází série dalších příznaků, které mohou pacienta zcela paralyzovat a vyřadit z běžného života. Nejčastěji se jedná o nevolnost, citlivost na světlo a zvuky, komplexní únavu a zvracení. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky migréna, centrum, den otevřených dveří, pomoc, bolest, Olomouc, Česko, Fakultní nemocnice Olomouc, léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trápí vás migréna? V Olomouci se v příštím týdnu chystají Dny otevřených dveří v centrech pro jejich léčbu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.