Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie hledala ženu, která v Olomouci nakupovala na cizí platební kartu. Tu ztratila seniorka

Policie pátrala po ženě, která nakupovala na cizí platební kartu. Tu v jednom z olomouckých obchodních domů spolu s PIN kódem v polovině února ztratila seniorka, přišla tak o šest tisíc korun. Ženu zachytily kamery a policisté se obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po její totožnosti.

Policie oznámila, že totožnost ženy už zná.

Na policisty se dvaasedmdesátiletá seniorka obrátila v polovině února. "V jednom z olomouckých obchodních domů ztratila platební kartu, a to bohužel i s přiloženým PIN kódem. Současně uvedla, že platební karta byla zneužita k několika neoprávněným platbám za téměř šest tisíc korun," potvrdila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Kriminalisté celý případ vyšetřují pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí až dva roky vězení. "Policisté mají kamerový záznam, na kterých je zachycena žena, která měla platební kartu neoprávněně využít k několika platbám v daném olomouckém obchodním centru," uvedla mluvčí.

Policie vyzvala veřejnost, pokud by někdo ženu na videozáznamu poznal nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci se zjištěním její totožnosti, ať kontaktuje policisty z Obvodního oddělení Olomouc 4 na telefonu 974 769 701, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. 

"Děkujeme za spolupráci, totožnost ženy už známe," uvedla Vaňharová.

VIDEO: Policie pátrá po muži z benzinky v Mohelnici. Ztratila se tam taška s doklady

Policie pátrá po totožnosti muže, který by mohl pomoci s vyšetřováním krádeže tašky s peněženkou, doklady a platebními kartami. Neznámý zloděj věci ukradl na začátku prosince loňského roku na čerpací stanici v Mohelnici. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky pátrání, seniorka, ztráta, platební karta, žena, zneužití, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledala ženu, která v Olomouci nakupovala na cizí platební kartu. Tu ztratila seniorka  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.