Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na Sigmě přistála nabídka od modré vrány. Americký investor stvrdil zájem o olomoucký fotbalový klub

, aktualizováno 24. dubna 2024, 13:49

Po několika měsících pokročila jednání o vstupu zahraničního investora do vlastnické struktury fotbalového celku SK Sigma Olomouc. Americká společnost Blue Crow Sports Group oficiálně předložila majoritnímu akcionáři olomouckého klubu nabídku na odkup akcií.

Pravděpodobně od úvodu letošního roku probíhají jednání mezi zástupci fotbalové Sigmy a americké firmy Blue Crow Sports GROUP (BCSG), která má zájem o koupi prvoligového klubu. Akciovou společnost SK Sigma Olomouc vlastní ze 77 procent zapsaný spolek SK Olomouc Sigma MŽ, zbylá část akcií pak patří městu Olomouc. V majetku radnice je až na některé menší části také fotbalový Andrův stadion, kde Sigma hraje své zápasy.

Dojde ke změně v majetkové struktuře fotbalové Sigmy Olomouc – vstupu zahraničního investora?

Celkem hlasovalo191 čtenářů

Většinový vlastník klubu na začátku tohoto týdne potvrdil, že jednání se zahraničním zájemcem vstoupila do další fáze. „SK Olomouc Sigma MŽ, z. s. oznamuje, že obdržel od společnosti Blue Crow Sports Group nabídku na akcionářský vstup do společnosti SK Sigma Olomouc, a. s., tato nabídka bude nyní projednána příslušnými klubovými orgány,“ sdělil předseda třináctičlenného výboru spolku Jakub Beneš.

Jakou podobu má nabídka zahraničního investora ani jak jsou jí současní vlastníci olomouckého klubu nakloněni, není v tuto chvíli jasné. „Detailní informace o nabídce nebude klub v tuto chvíli sdělovat. Další informace budou poskytnuty v souladu s vývojem situace,“ uvedl Jakub Beneš ve vyjádření na klubovém webu.  

Prasečí hlavy a rudě zbarvené cákance před hlavním vstupem do fotbalového stadionu Sigmy Olomouc o víkendu udivily i pobouřily nejen fotbalovou veřejnost. Policistům se brzy po incidentu podařilo zatknout podezřelého, kterým je devatenáctiletý...

Společnost Blue Crow Sports Group má podle svého názvu ve znaku modrou vránu. Skupinu zastupující několik investorů založil v červnu 2021 Jeff Luhnow, který je jejím předním představitelem. Organizace BCSG vlastní a řídí několik klubů napříč různými kontinenty. V majetku společnosti se sídlem v texaském Houstonu jsou kluby Cancún FC v Mexiku, CD Leganés ve Španělsku, Dubai Elite Falcon FC ve Spojených arabských emirátech a také český druholigový celek MFK Vyškov.

Pro web iDnes.cz manažer Jeff Luhnow uvedl, že investorská skupina nyní upřednostňuje klub v Jihomoravském kraji, který je jedním z aspirantů na postup do první ligy. Podle pravidel ale nemůže jeden vlastník ovládat v profesionální české fotbalové soutěži dva kluby. „Prioritou Blue Crow je nyní MFK Vyškov. Na tomto projektu a klubu pracujeme roky a naším cílem je jeho růst a správné směřování. Zároveň však musím říct, že se nám obrovsky líbí český trh jako takový a nevíme, zda Vyškov bude v první či druhé lize, kde vůbec bude hrát. A tak jsme vedli jednání s několika kluby v Česku o různých formách spolupráce nebo vstupu do struktury klubu. Jedna věc by ale měla zaznít jasně. Blue Crow má obrovský zájem hrát nějakou roli v českém fotbalovém trhu, mít zde klub,“ řekl Luhnow.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, Sigma nabídka, BCSG, investor, prodej Sigmy, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sigmě přistála nabídka od modré vrány. Americký investor stvrdil zájem o olomoucký fotbalový klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.