Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

Síla a obratnost. Zápasníci z Olomouce pořádají třetí mezinárodní Memoriál Vojtěcha Smoláka

Mezinárodním turnajem v řecko-římském zápase ožije v sobotu budova sokolovny v centru Olomouce – v několika kategoriích poměří síly až 150 účastníků akce. Třetí ročník Memoriálu Vojtěcha Smoláka sportovními výkony také uctí památku dlouholetého předsedy oddílu a oceňovaného trenéra i zápasníka.

Třetí ročník mezinárodního Memoriálu Vojtěcha Smoláka čeká v sobotu 4. května nabitý celodenní program plný vypjatých soubojů na dvou zápasových žíněnkách. Na slavnostní zahájení po 10. hodině naváží vyřazovací a finálové boje, ve kterých se utkají zápasníci ve věkových kategoriích od přípravek až po dorostence.

FOTOGALERIE: Uniformy zaplavily olomouckou transfuzku. Záchranáři všech složek společně darovali krev

Hemžení uniforem rozličných barev a vzorů nastalo v úterý ráno před budovou transfuzního oddělení v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. K darování krve se na hromadný odběr sjeli příslušnice a příslušníci složek Integrovaného záchranného systému,...

„Očekáváme až 150 účastníků zejména z moravských oddílů. Máme potvrzený Hodonín, Čechovice, Jihlavu, očekáváme velkou výpravu z Krnova. Ze zahraničí potvrdily účast kluby Lehko Wrestling Team Dunajská Streda, Bieżanowianka Kraków a ULKS Karkonosze Stara Kamienica,“ přiblížil předseda Wrestling Clubu Olomouc Radek Hloch.

V sokolovně na třídě 17. listopadu poblíž obchodní galerie Šantovka by měli hájit domácí barvy všichni domácí zápasníci. Ti prokazují velmi slibnou výkonnost na prestižních akcích. „Nikolaj Šíma si z letošního MČR mladších žáků v Ostravě dovezl bronz, a i na dalších turnajích potvrzuje skvělou formu, a také Jakub Bartoněk, který je několikanásobným mistrem republiky. I ostatní členové oddílu vozí z turnajů medaile – minulý týden dovezli z Krnova dvě zlata Sergej Furman a Pavel Zbořil, a stříbro vybojoval Andrii Serbin,“ komentoval předseda olomouckého oddílu, který spadá pod TJ Sokol Olomouc.

Turnaj je věnován i vzpomínce na dlouholetého trenéra a předsedu olomouckých zápasníků Vojtěcha Smoláka, který zesnul v roce 2021 ve věku 66 let. „V době aktivní zápasnické kariéry byl úspěšný i v I. lize. Od Svazu zápasu České republiky obdržel ocenění Vzorný trenér. Za dobrovolnickou činnost a šíření olympijské myšlenky získal také ocenění FILA, tedy Fédération Internationale des Luttes Associées, což bylo označení pro Mezinárodní zápasnickou federaci, dnes United World Wrestling. Zasloužil se o zachování zápasu v Olomouci a vychoval celou řadu mistrů republiky,“ připomněl význačnou osobnost jedné z nejtradičnějších sportovních disciplín Radek Hloch.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Hloch

Štítky Sport, zápas, úpolové sporty, řecko-římský zápas, turnaj, memoriál Vojtěcha Smoláka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Síla a obratnost. Zápasníci z Olomouce pořádají třetí mezinárodní Memoriál Vojtěcha Smoláka  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.