Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes Pasteurovu zákaz nezákaz. Na zavřené silnici v Olomouci přistihli strážníci desítky řidičů

Desítky neukázněných řidičů za první dva dny uzavírky v Pasteurově ulici v Olomouci chytili městští strážníci za zákazem vjezdu. Jinak frekventovaný úsek nedaleko obchodního domu Senimo bude až do dubna neprůjezdný kvůli rekonstrukci parovodu.

Od poloviny února se rozběhly práce na rekonstrukci parovodu v Pasteurově ulici, kterou projíždí v pracovní dny podle dat ze sčítání dopravy z roku 2020 i přes 18 tisíc aut denně. Komunikace přivádí část dopravy do krajského města ze Šternberka a okolních obcí. Prostor pro pracovníky stavby má zajistit uzavírka silnice, dodržování zákazu kontrolují také strážníci Městské policie Olomouc. Počet neukázněných šoférů není podle mluvčího strážníků Petra Čunderleho zanedbatelný, jedna z náhradních tras v postranních ulicích znamená přitom jen mírnou zajížďku.

„Od úterý strážníci řešili již desítky neukázněných řidičů, kteří nerespektovali dopravní značení, jenž se v místě nachází. Téměř padesátka řidičů projela za první dva dny zákazem vjezdu, aby si zkrátila úsek o délce přibližně 200 metrů,“ přiblížil mluvčí Čunderle.

Co bude s olomouckou tržnicí? Proces proměny může trvat i patnáct let, říká náměstek primátora

Jak naložit s cenným prostorem tržnice v centru Olomouce je podle náměstka olomouckého primátora Tomáše Pejpka prozatím předmětem otevřené debaty, variant je totiž celá řada. Ta optimální by měla vzejít z architektonické soutěže, která se začne...

Ve směru od ulice Komenského mohou uzavřeným úsekem projíždět například autobusy MHD, pro auta však platí zákaz. „Apelujeme na dotyčné včetně cyklistů, aby se řídili příslušným dopravním značením a vyvarovali se tak přestupkového jednání, za které jim na místě může strážník uložit pokutu až do dvou tisíc korun,“ upozornil mluvčí městské policie.

Termín konce dopravního omezení aktuálně připadá na 19. dubna. Autobusy budou využívat pro objížďku uzavřeného úseku ulice Jeremenkova a Masarykova, Husovou ulicí se pak vrátí zpět na své trasy. V městské hromadné dopravě se změny dotknou linek číslo 14, 15, 21 a nočních spojů číslo 19 a 51. Cestujícím jsou podrobné informace o výlukových jízdních řádech k dispozici na webu Dopravního podniku města Olomouce a také na zastávkových označnících.

Pro ostatní motoristy vede oficiální objízdná trasa ve směru od Šternberku po ulicích Divišova, Hodolanská a dále po Tovární, Velkomoravské, Foerstrově a Pražské. „V opačném směru od Mohelnice vede objížďka po stejných komunikacích. Pohyb pěších nebude v místě stavby výrazně omezen,“ informovala mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

U autobusů dopravců 890364 Vojtila Trans a 890302, 891364 Arriva nebude po dobu uzavírky podle webových stránek Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje obousměrně obsluhována zastávka Olomouc, Na Špici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Doprava, uzavírka, Pasteurova, Olomouc, silnice, Městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Pasteurovu zákaz nezákaz. Na zavřené silnici v Olomouci přistihli strážníci desítky řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.