Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ještě ani nemá řidičský průkaz a už dostal pokutu a trestné body. Žák autoškoly boural v Šumperku

Dopravní nehodu způsobil tento týden v Šumperku uchazeč o řidičský průkaz, když na křižovatce nedal přednost v jízdě. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, žák autoškoly však ihned dostal pokutu a pět trestných bodů, a to ještě ani nemá řidičský průkaz.

V Plumlově mladá řidička nezabrzdila auto. To se rozjelo a narazilo do motorkáře, který jel kolem

Kuriozní nehoda, která se naštěstí obešla bez vážného zranění, se stala v Plumlově na Prostějovsku. Dvaadvacetiletá řidička nezabrzdila svou fabii, ta se rozjela a narazila do projíždějícího motorkáře. Škoda je kolem 150 tisíc korun.

Nehoda se stala začátkem týdne dopoledne. Vozidlo autoškoly způsobilo dopravní nehodu na křižovatce ulic Rooseveltova a Jeremenkova v Šumperku.

"V rámci jízdy po Rooseveltově ulici řidič nerespektoval dopravní značku P6 – Stůj, dej přednost v jízdě!, vjel do křižovatky v momentě, kdy z levé strany přijíždělo po hlavní komunikaci vozidlo Suzuki, kterému nedal přednost, a došlo k bočnímu střetu vozidel," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, u obou řidičů a instruktora autoškoly policisté provedli dechové zkoušky na alkohol, které měly negativními výsledky. Při nehodě vznikla škoda ve výši 120 tisíc korun, z toho na vozidle autoškoly 70 tisíc korun. 

Jak ovšem uvedl portál iDNES, plnou odpovědnost za nehodu nese v tomto případě žák autoškoly. Policisté mu tak na místě udělili pokutu ve výši 500 korun, přičemž mohli vyměřit až pětinásobek. Žák si také připsal ještě před získáním řidičského oprávnění pět trestných bodů. Pokud by stejný přestupek spáchal během dvanácti měsíců znovu, čekal by ho až půlroční zákaz řízení.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, autoškola, pokuta, body, policie, řidičský průkaz, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marcela KREJSOVÁ

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levnější) od soukromého věřitele na: marcela.krejsova01@gmail.com
Doba trvání úvěru se pohybuje od 1 roku do 30 let. Výše půjček se pohybuje od 50 000 Kč do 25 000 000 Kč.
- Peníze máte přímo do 24 hodin na svém bankovním účtu.
- nemusíte předkládat roční údaje a finanční zprávy.
- Termíny jsou flexibilní, můžete platit, jak vám to vyhovuje.

V případě zájmu nás prosím kontaktujte na následující adrese:
E-mail: MARCELA.KREJSOVA01@GMAIL.COM Nebo WhatsApp: +420608987486.

Pátek, 9. února 2024, 07:51Odpovědět

Marcela KREJSOVÁ

Řešíme vaše náhlé finanční problémy.

Soukromá půjčka od 200 000 Kč do 25 000 000 Kč.
Půjčky pro zaměstnance, maminky na MD, důchodce a OSVČ.
Stačí pravidelný měsíční příjem. Možnost připojištění.
Možnost registrace přes zprávy WhatsApp na +420608987486.
Jednoduše a do 24 hodin! Email: marcela.krejsova01@gmail.com.

Pátek, 9. února 2024, 07:45Odpovědět

Marcela KREJSOVÁ

Řešíme vaše náhlé finanční problémy.

Soukromá půjčka od 200 000 Kč do 25 000 000 Kč.
Půjčky pro zaměstnance, maminky na MD, důchodce a OSVČ.
Stačí pravidelný měsíční příjem. Možnost připojištění.
Možnost registrace přes zprávy WhatsApp na +420608987486.
Jednoduše a do 24 hodin! Email: marcela.krejsova01@gmail.com.

Pátek, 9. února 2024, 07:45Odpovědět

modra irena

Dobrý den, potřebujete půjčku na nákup auta, splacení dluhu, investování, zahájení podnikání nebo placení nájmu, zde můžete získat půjčku od nás od 20 000 Kč do 100 000 000 Kč za velmi normální sazbu, pokud potřebujete půjčku , kontaktujte nás na irenamodra10@gmail.com

Středa, 12. července 2023, 13:32Odpovědět

Vladimír Malý

To by mě zajímalo, kam mu ty body připsali, když ještě nemá kartu řidiče.

Pondělí, 10. července 2023, 06:24Odpovědět

Tera Ivan

Před mnoha lety jsem si v autoškole najížděla na výhled a učitel mi to hned zašlápl. Byla tam stopka, já o ní věděla a měla v plánu zastavit. Byl rychlejší, ale takto to má fungovat. Nechápu, jak může přijít o něco, co nemá. Body má řidič, což žák v autoškole není, jelikož nemá oprávnění k řízení ve formě řidičáku. Tady je jasná chyba na straně učitele autoškoly.

Pátek, 7. července 2023, 09:22Odpovědět

Robert Laschke

větší blbost sem už dlouho nečetl , hahaha už se nedivim co se na těch cestách děje kdyz učitel misto aby učil tak chrápe nebo telefonuje se starou. A ještě ten for že přišel o body to je komedie v tomto státě

Čtvrtek, 6. července 2023, 15:18Odpovědět

Ladislav Černý

Zdravím,ale podle mě by měl být potrestán instruktor toto je hrubý přestupek a on nezareagoval.A to chtějí řidičák od 17 let pod dozorem zkušeného řidiče blbost ,když to ani istruktor se zkouškou nezvládne.Jen můj názor.

Čtvrtek, 6. července 2023, 13:29Odpovědět

Jaroslav Stropnický

A učitel tam zřejmě sedí jako závaží....

Čtvrtek, 6. července 2023, 13:09Odpovědět

Jindřich Kotrba

Plný viník je učitel autoškoly, který je povinen zabránit kolizi. Proto má určené pedály a musí být ve střehu! Žák se musí proti neoprávněnému rozhodnutí policisty odvolat a požádat aby policista, který takto nadržuje učiteli autoškoly(zde jsou jasné úplatky) byl postaven mimo službu!

Čtvrtek, 6. července 2023, 11:25Odpovědět

Jan Opis

Tak na co jezdit s instruktorem?

Čtvrtek, 6. července 2023, 10:37Odpovědět

Milan Kochaník

V tomhle případě, nebylo řečeno, zda stopku vyloženě žák projel aniž zastavil, pak by plnou odpovědnost nesl učitel (dříve určitě, dnes možná) přes zdvojené pedály mohl zabrzdit, když spatří, že žák nechce na stopce zastavit, (buď učitel z nedbalosti či nepozornosti či pohodlnosti neinstruoval či se zabýbal "něčím" jiným), nebo možná žák zastavil, ale pak se rozjel v nepravou chvíli, i tak má plnou odpovědnost, protože prostě žák to neodhadl a od toho je instruktor, aby jej naučil odhadovat = natvrdo říci "teď nejeď , resp. teď se rozjeď" = instruovat (proto to je instruktor). Pokud toto učitel neučinil tak jistě je plně odpovědný za nehodu. Teprve kdyby se "nějak" prokázalo, že ač učinil (učitel) vše možné a žák přesto se svévolně zmocnil vlády nad vozidlem, nenesl by odpovědnost, ale pak je pro změnu povinností učitele) na nejbližším možném místě "nějak" zastavit a již nepokračovat. Tak například kdysi dávno se (za komunismu) zmocnila vlády nad vozidlem autoškoly při cvičné jízdě ženská a úmyslně s ním spáchala sebevraždu záměrným najetím do cesty náklaďáku (a také vraždu učitele jako vedlejší efekt). Takže toto je velmi podivné, body a pokutu měl obdržet instruktor (jelikož nepsrávně instruoval a tím došlo k nehodě, které se jistě pčelivou instruktáží dalo ani ne tak zabránit jako jí rovnou předejít.

Čtvrtek, 6. července 2023, 10:25Odpovědět

Radek Vandas

To je legrace ne ???? Za prvé jak může někdo, kdo ještě nemá řidičský průkaz, přijít o body ??? Za druhé, od čeho tam má toho učitele autoškoly ??? Za třetí, nastoupíte do základní školy, a hned první den dostanete dvojku z chování, protože jste zlobil před školou a nepozdravil ředitele, asi tak bych to přirovnal. Když něco neumím a někdo mně něco učí, tak musí nést zodpovědnost při mém pochybení. Já to říkám už dlouho, v té autoškole Vás učí často neandrtálci, co možná znají předpisy, ale neumí jezdit. Jednou jsem jel s příbuzným, co učil v autoškole a řekl jsem, že už s ním v životě nepojedu, bylo mi špatně a myslel jsem, že nás chce zabít.

Čtvrtek, 6. července 2023, 09:26Odpovědět

Pavel Pánek

Žák se rozjel na Stopce. Správně to není, ale je ve škole, kde se to učí. Vedle něj sedí učitel autoškoly, který takovou situaci nemá dopustit. Vidím tady spoluodpovědnost učitele.

Čtvrtek, 6. července 2023, 09:17Odpovědět

Ještě ani nemá řidičský průkaz a už dostal pokutu a trestné body. Žák autoškoly boural v Šumperku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.