Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pravá zabijačka, koncerty i punč. Letní kino chystá adventní program

S příchodem podzimního sychravého počasí ukončilo olomoucké letní kino promítací sezónu. Letos ale podnik Letňák, který je v těsné blízkosti kina, chystá vůbec poprvé kulturní program i během adventu. Krom teplého punče a svařáku láká podnik na živou hudbu, prodej vánočních stromků a zabíjačku.

„Zabíjačkový guláš, jitrnice, ovar a samozřejmě pálenka a dobré pivo. Prostě nefalšovaná zabijačka v podání profesionálního řezníka,“ lákal v tiskové zprávě provozní podniku Letňák Tomáš Adamec na zabíjačku, kterou se svým týmem chystá. Porážka vepře by podle něho měla proběhnout v pátek 15. a sobotu 16. prosince.

Olomoucká radnice zveřejnila výstupy z přibližně dvouměsíční externí analýzy efektivity fungování Moravského divadla Olomouc a Moravské Filharmonie Olomouc. Provoz a investice obou kulturních institucí ze značné části financuje právě městský...

Jako další uvedl Adamec prodej vánočních stromků z arcibiskupských lesů, který je v plánu ve stejném termínu, jako zabíjačka. „O tomto víkendu chystáme prodej vánočních stromků, jejichž koupí mohou lidi podpořit lokální lesníky. Stromky budou v areálu celé tři dny a lidé si můžou vybrat ten nejhezčí,“ doplnil. O týden dříve bude otevřený prostor dějištěm jarmarku.

Areál oblíbený zejména mezi studentstvem se na celý prosinec promění. Před podnikem vyroste krom vánočního stromku a světelné výzdoby také vyhřívané šapitó pro řadu hudebníků, Jako první by měli zahrát česko-bosenští hudebníci z kapely No Barriers už ve čtvrtek 23. listopadu. Během dalších večerů by podle Adamce zahraje písničkář Vlna nebo Michal Juřička z Trocha klidu. Prostor by měli dostat i místní začínající umělci.

Pět druhů piv, které podnik obvykle nabízí, obohatí zaměstnanci o punče, svařák a domácí medovinu z místní včelařské farmy. „S teplým pitím v ruce se lidé mohou těšit na představení olomouckých autorek Jany Janoko a Avévy Victoria Quentin a jejich autorské sesterské tvorby,“ dodal v závěru provozní.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letní kino Lomouc

Štítky Letní kino Olomouc, Olomoucko, letní kino, Letňák, kultura, koncerty, Vánoce, zabíjačka, stromky, punč, svařák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pravá zabijačka, koncerty i punč. Letní kino chystá adventní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.