Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

LISTOPAD 2022: Nová tramvaj na Nové Sady, diskuse o východním obchvatu, Meopta na prodej, začaly vánoční trhy

Listopad byl ve znamení nově otevřené tramvajové trati na Nové Sady v Olomouci, ve městě se kromě toho diskutovalo o stavbě veledůležitého východního obchvatu. Z Přerova přišla zpráva o tom, že Meopta je prodej, a po celém kraji začaly vánoční trhy.

Velkou pozornost vzbudil zásah pěti jednotek hasičů u požáru střechy v Lošticích na Šumpersku. Na střeše byly napojené fotovoltaické panely. Požár se obešel bez zranění.

V Lošticích hořela střecha s fotovoltaikou. Škoda dosahuje osmi milionů

Za sobotu museli hasiči už k druhému výjezdu. Pět jednotek hasičů vyrazilo k požáru střechy v Lošticích na Šumpersku. Na střeše byly napojené fotovoltaické panely. Požár se obešel bez zranění.

Slunce s mlhou rozzářilo budovu v obřího anděla. Fotka z Olomouce slavila úspěch na sítích.

Pozoruhodný efekt vytvořila souhra počasí a lesklého povrchu výškové budovy BEA Centrum v Olomouci. Snímek rozptýlené sluneční záře kolem vysoké stavby zaujal na sociálních sítích tisíce lidí, některým světelný efekt připomíná andělské stvoření.

Přerovská společnost Meopta je podle některých informací na prodej, mělo by se jednat o transakci nebývalého objemu. Firma vyrábějící optické produkty pro vojenské, průmyslové i spotřební využití vykázala minulý rok rekordní tržby a zisk. Přesto by ji mohl převzít jeden ze známých konkurentů z Německa.

Megatransakce za miliardu dolarů? Přerovská Meopta je zřejmě na prodej

Přerovská společnost Meopta je podle informací Hospodářských novin na prodej, mělo by se jednat o transakci nebývalého objemu. Firma vyrábějící optické produkty pro vojenské, průmyslové i spotřební využití vykázala minulý rok rekordní tržby a...

Hned trojitý pohled z výšky na adventně nazdobené centrum Olomouce nabízí vycházková trasa po vánočních trzích v hanácké metropoli. Návštěvníci trhů se mohou vydat na vyvýšenou terasu přímo u orloje a stromu, či se svézt na vyhlídkovém kole. Netradiční pohledy poskytují i adventní prohlídky radnice s výstupem na věž.

FOTOGALERIE: Vánoční trhy v Olomouci zvou i na procházku po vyhlídkových místech

Hned trojitý pohled z výšky na adventně nazdobené centrum Olomouce nabízí vycházková trasa po vánočních trzích v hanácké metropoli. Návštěvníci trhů se mohou vydat na vyvýšenou terasu přímo u orloje a stromu, či se svézt na vyhlídkovém kole....

Na vrcholu Červené hory v Jeseníkách těžká technika rozjezdila zdejší vzácnou a chráněnou tundru. Těžaři vyřezávali nepůvodní borovici kleč, v zemi po nich ovšem zůstaly hluboké erozní rýhy. Celý případ prověřovala inspekce životního prostředí, odvoz vykácené dřeviny byl zastaven.

Na Červené hoře těžká technika rozjezdila vzácnou tundru. Ochránci přírody zuří

Na vrcholu Červené hory v Jeseníkách těžká technika rozjezdila zdejší vzácnou a chráněnou tundru. Těžaři vyřezávali nepůvodní borovici kleč, v zemi po nich ovšem zůstaly hluboké erozní rýhy. Celý případ již prověřovala inspekce životního...

Muzikant a milovník středověku David Hudeček alias Horset ze Ptení na Prostějovsku si koupil zdejší zámek. Měl ho rád už od dětství a má s ním smělé plány. Budoucnosti se nebojí.

(NE)OBYČEJNÍ: Zámek si nekupujete každý den, říká hudebník Horset ze Ptení. Má s ním smělé plány

Muzikant a milovník středověku David Hudeček alias Horset ze Ptení na Prostějovsku měl zdejší zámek rád od dětství. Nedávno si ho koupil od města Prostějova a má s ním smělé plány. Budoucnosti se nebojí.

Téměř půlmiliardová akce dopravní přestavby části sídliště v olomouckých čtvrtích Nové Sady a Povel skončila. Od nové zastávky U Kapličky vyrazili od prvního listopadového rána první cestující, kteří mohou využívat dvanáct set metrů nové tramvajové trati. 

FOTOGALERIE: Tramvaje už jezdí až na Povel. Novou trať zkouší první cestující

Téměř půlmiliardová investiční akce dopravní přestavby části sídliště v olomouckých čtvrtích Nové Sady a Povel je takřka u konce. Od nové zastávky U Kapličky vyrazili od prvního listopadového rána první cestující, kteří mohou využívat dvanáct set...

Veledůležitý východní obchvat Olomouce má zásadní problém. Blokuje ho ochranné pásmo vodního zdroje, které olomoucký magistrát schválil před dvěma lety na konci jara v době covidového lockdownu. Opatření tehdy prošlo v tichosti a bez povšimnutí vedení města i silničářů. 

Veledůležitý východní obchvat Olomouce má zásadní problém. Blokuje ho ochranné pásmo vodního zdroje, které olomoucký magistrát schválil před dvěma lety na konci jara v době covidového lockdownu. Opatření tehdy prošlo v tichosti a bez povšimnutí...

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky přehled, listopad, 2022, Olomoucká Drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LISTOPAD 2022: Nová tramvaj na Nové Sady, diskuse o východním obchvatu, Meopta na prodej, začaly vánoční trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.