Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Autogramiáda a dvě předpremiéry. Bijec Karlos Vémola představí svůj film v rodné Olomouci

Po promítání pro novináře se dokumentární snímek Karlos o MMA zápasníkovi Karlu Vémolovi dočká také dvou předpremiér v Olomouci. Právě z hanácké metropole se vydal bijec přezdívaný Terminátor na svou nevšední životní cestu, která přinesla vzestupy i pády. Snímek vznikal patnáct let.

Parkovací revoluci v Olomouci zřejmě čeká odklad, město si nechává zpracovat odborné posouzení

Rozšiřování placených parkovacích zón v Olomouci čeká pravděpodobně odklad. Radnice na podzim objednala expertní posouzení rozsáhlého záměru Českou parkovací asociací, o výsledcích analýzy se má vedení města seznamovat v průběhu ledna. Podle...

Dokumentární film Karlos režisérů Michala Samira a Šimona Šafránka představí bojovníka MMA Karla "Karlose" Vémolu v období úspěchů i krizí. Důležitou součástí filmu jsou unikátní záběry z Vémolovy minulosti, kdy se v Londýně živil jako vyhazovač v baru a protloukal se životem, a také fotografie z jeho osobního archivu. Devadesátiminutový dokument ukazuje i jeho život mimo světla reflektorů.

V kinech bude film Karlos od čtvrtka 25. ledna, v Olomouci bude k vidění už o čtyři dny dříve. V multikině v obchodním centru Olomouc City bylo nejprve v plánu jedno promítání s filmovou delegací od 20 hodin, kinosál se ale rychle vyprodal, a tak organizátoři přidali i druhé o půl hodiny později. Také kapacita druhého termínu byla již v předstihu naplněna. Samotným předpremiérám bude v nákupní galerii od 19 hodin předcházet i setkání se zápasníkem a jeho autogramiáda.

„Nás všechny zajímá prostředí, kde je výhra a prohra, kde všechno je jasné, což je v dnešní komplikované době občerstvující. A myslím, že tohle je něco, co může lidi neznalé světa MMA ve filmu docela překvapit,“ míní režisér Samir.

Smíšené zápasy MMA se pohybují na pomezí sportu, zábavy a bulváru, Vémola je podle filmařů tím, kdo tento fenomén pomáhal v Česku utvářet. Život Vémoly byl podle nich vždy plný propastných protikladů. Jako malý se pral na ulicích Olomouce, po škole odjel do Londýna, proslavil se, šel do vězení, znovu se proslavil, vyprodal pražskou O2 arenu a stal se celebritou, uvedli.

Tygřice zabavená u Karlose Vémoly má odoperované drápy. Zjištění pobouřilo i šéfa Zoo Olomouc

Odebrání bílé tygřice z chovu MMA zápasníka Karlose Vémoly přineslo zjištění, které pobouřilo část nejen odborné veřejnosti. Zabavená kočkovitá šelma má na předních tlapách chirurgicky odstraněné všechny drápy. Státní veterinární správa bude...

„Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá,“ řekl režisér Samir.

Dokument reflektuje Vémolu jako bijce a hrdinu davů, ale zároveň jako starostlivého otce, milovníka zvířat a současně jako neústupného, hraničního člověka. Nevyhýbá se ani i období Vémolových neúspěchů, rozpadu vztahů se ženami i s bratrem Filipem. „Je to film o extrémním člověku v extrémní době,“ podotkl Samir.

Osmatřicetiletý bývalý kulturista, zápasník a člen Sokolu Vémola, přezdívaný Terminátor, je držitelem několika titulů ve střední a v polotěžké váze, a to v českých i anglických organizacích. Jako první Čech bojoval kleci v USA v rámci zápasů Ultimate Fight Championship (UFC), společnosti provozující profesionální organizaci ve smíšených bojových uměních.

V závěru filmu titulky upozorňují na zápas mezi Vémolou a slovenským bijcem Attilou Véghem. Proti sobě se postaví letos 8. června na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Tento zápas přichází čtyři a půl roku po bitvě v O2 aréně, kterou Végh po dvou minutách ukončil ranou znamenající K.O. „Ještě mě čekají velké věci, ještě mě tak brzy neodepisujte,“ vzkázal Vémola.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bontonfilm

Štítky Karlos Vémola, MMA, film, premiéra, předpremiéra, film, Karlos, dokument, Olomouc

Autogramiáda a dvě předpremiéry. Bijec Karlos Vémola představí svůj film v rodné Olomouci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.