Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Závěr dubna patří Dnům dobrovolnictví. Pomoc druhým přiblíží akce také v Olomouckém kraji

Zpříjemnění dne seniorům, podpora hendikepovaných osob či zvelebení lesní školky a klubu. Celá řada organizací se v Olomouckém kraji připojí k celorepublikové čtyřdenní akci Dny dobrovolnictví. Zájemci si mohou vybrat z širokého portfolia aktivit, při kterých poznají příjemný pocit z pomoci druhým lidem.

Dny dobrovolnictví letos proběhnou od čtvrtka 25. do neděle 28. dubna, napříč Českou republikou se do nich zapojí přes 180 organizací, které připravily pro veřejnost na 320 dobrovolnických akcí. Do různých oblastí nezištné pomoci mohou lidé nahlédnout také v Olomouckém kraji, kde Dny dobrovolnictví organizují Centra Maltézské pomoci v Olomouci, Jeseníku, Šumperku, Prostějově a Přerove ve spolupráci s dalšími 40 organizacemi.

VIDEO: Pro bezpečné první chvíle. V Olomouci se rozběhla sbírka na oxymetry pro novorozence

Jedenáct nových pulzních oxymetrů má vylepšit péči o novorozence ve Fakultní nemocnici Olomouc, techniku za tři miliony korun plánují pro odborné pracoviště pořídit iniciátoři dobročinné kampaně Zázraky zrození. Nové přístroje nahradí dosluhující...

„Dny dobrovolnictví jsou pestrou nabídkou barvité společenské angažovanosti. Kolem sebe máme spoustu lidí, kteří chtějí pomáhat druhým. Proto vznikají organizace a spolky zaměřující se na pomoc konkrétním lidem a zájmovým skupinám. Během čtyř dnů Vás čekají různorodé aktivity zaměřené na péči o seniory či děti, můžete se též seznámit se životem uprchlíků z Ukrajiny. K dispozici jsou i fyzicky náročné aktivity, jako je úklid lesního klubu či vyklizení černé skládky. Proběhnou i tvořivé aktivity, hudební a sportovní akce nebo pálení čarodějnic ve spolku vozíčkářů,“ komentoval v tiskové zprávě vedoucí olomouckých a zlínských center Maltézské pomoci Michal Umlauf a doplnil: „Aktivitám dominují události spojené se seniory, sociální skupinou, která trpí vyloučením a osamoceností. Třeba právě jim můžete zlepšit den tím, že je navštívíte.”

Do Dnů dobrovolnictví se zájemci mohou zapojit při osmi desítkách aktivit nejen v okresních městech Olomouckého kraje, ale také na dalších místech, jako jsou Červenka, Plumlov, Libina, Hrubá Voda, Rokytnice či Dřevohostice. Dobrovolnická pomoc přitom rozhodně nemá pouze formu manuální práce. „K dispozici budou i pohodové aktivity, koncert, společenské kluby, hudební vystoupení či tvořivé dílny. Díky dobrovolníkům si budou moci klienti pobytových zařízení užít třeba den venku či se účastnit zábavné akce. Ve výběru jsou i přednášky o dobrovolnictví a praktické ukázky práce s klienty s různým znevýhodněním. Nejvíce aktivit je dostupných ve čtvrtek a v pátek, pro víkendové nadšence se jich také pár najde,“ podotkl Karel Čapka z humanitární organizace Maltézská pomoc s tím, že veškeré informace ke Dnům dobrovolnictví jsou uvedené na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Dny dobrovolnictví

Štítky Dny dobrovolnictví, pomoc, podpora, dobrovolnictví, Maltézská pomoc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr dubna patří Dnům dobrovolnictví. Pomoc druhým přiblíží akce také v Olomouckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.