Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Olomoucký dopravní podnik posílí tramvajové spoje na Floru, okolí výstaviště čeká nápor

Více než 50 tisíc lidí zavítalo během čtyř dnů na minulý ročník jarní etapy mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Flora Olomouc. I letos by mělo do hanácké metropole mířit na tradiční akci mnoho návštěvníků, největší nápor se tradičně předpokládá o víkendu. Dopravní podnik posílí od 25. dubna některé tramvajové spoje. Městská policie v souvislosti s akcí nabádá k respektování dopravního značení a pokynů organizátorů a strážníků.

66. ročník jarní výstavy Flora Olomouc proběhne letos v termínu 25. až 28. dubna. „Z důvodu očekávané zvýšené frekvence cestujících mířících na jarní etapu výstavy Flora dojde od čtvrtka do neděle k posílení některých spojů MHD v Olomouci,“ sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Ve čtvrtek a v pátek přidá dopravce navíc posilové tramvaje na lince číslo 6, které vyjedou od olomouckého hlavního nádraží směrem k výstavišti přibližně v 8 a v 9 hodin ráno. Na víkend plánuje dopravní podnik navýšení přepravní kapacity. „V sobotu 27. dubna a v neděli 28. dubna budou na linku číslo 4 nasazeny spřažené soupravy a na linku číslo 1 tříčlánkové nízkopodlažní vozy,“ uvedla mluvčí Sýkorová s tím, že všechny spoje směřující do dějiště Flory budou za čelním sklem označeny cedulí s nápisem „Výstaviště“.

Objevování Galaxie květin i oblíbených trhů: jarní Flora ovládne olomoucké výstaviště

Nejnovější floristické trendy, rozsáhlé zahradnické trhy, staleté bonsaje a unikátní hlavní expozice. Celou řadu lákadel připravuje pro návštěvníky 66. ročník jarní nejen květinové výstavy Flora Olomouc. Čtyřdenní akce letos nese podtitul Galaxie...

Pro motoristy je i letos k dispozici bezplatné parkování na venkovní ploše s označením P6 u obchodní galerie Šantovka. Nákupní centrum od pátku do neděle také pořádá populární akci, u Šantovky bude probíhat událost pro příznivce dobrého jídla – Burger street festival.

V centru města mohou řidiči zaparkovat i na placených stáních, využít mohou například parkoviště u starého autobusového nádraží nedaleko městské tržnice. „Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme, aby se návštěvníci, pokud je to možné, vydali na výstaviště pěšky nebo využili městskou hromadnou dopravu, která bude v době konání výstavy u vybraných spojů posílena,“ poznamenal mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Ten připomíná, že pořadatelé Flory rozmístí v ulicích také naváděcí prvky jako směrové šipky a cedule, které budou návštěvníky navigovat na vybrané parkovací plochy. „V okolí výstaviště a přilehlých ulic bude opět zaznamenán zvýšený počet projíždějících vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů,“ zdůraznil Čunderle.

Strážníci současně apelují i na obezřetnost vůči osobním věcem na rušných místech, kde se bude pohybovat mnoho lidí.

Preventivní rady
- věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit,
- tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
- nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot,
- nenechávejte ve vozidle viditelně odložené osobní věci a cennosti (bundy, batohy, kabelky, elektroniku),
- před odchodem od vozidla, zkontrolujte, zda jste ho uzamkli.
Zdroj: Městská policie Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Výstava, expozice, Flora, příroda, rostliny, Flora Olomouc, jarní Flora, Olomouc, doprava, Dopravní podnik města Olomouce, DPMO, Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký dopravní podnik posílí tramvajové spoje na Floru, okolí výstaviště čeká nápor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.