Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Pacientům v šumperské nemocnici pomáhají nové plicní ventilátory

Nemocnice v Šumperku pořídila nové plicní ventilátory za šest milionů korun. Ty budou pomáhat pacientům na dvou odděleních. Pětice ventilátorů bude podporovat dýchání na oddělení následné intenzivní péče a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, další čtyři zamířily na oddělení ARIP.

Šest milionů investovala šumperská nemocnice do nových plicních ventilátorů. Na oddělení anestezie, resuscitace a intenzivní péče (ARIP) pořídilo vedení čtyři nové plicní ventilátory, které podle biomedicínského inženýra šumperské nemocnice Matěje Šťastného představují špičkový pokrok v oblasti péče o dýchací soustavu.

Šternberská nemocnice pomáhá dívkám s anorexií. Po pandemii se jejich počet zvýšil

Nedostatek psychiatrických pracovišť pro děti se projevuje tím, že rodiče své děti s poruchami příjmu potravy nechávají hospitalizovat v nemocnicích. Před covidovou pandemií řešila šternberská nemocnice jednu dívku s poruchou příjmu potravy...

„Nové ventilátory usnadňují personálu rychlé a přesné nastavení ventilační terapie pro každého pacienta. Nabízejí širokou paletu ventilačních režimů jak pro dospělé, tak pro dětské pacienty i novorozence,“ uvedl v tiskové zprávě Šťastný. Dodal, že přístroje dokážou trvale měřit nasycenost krve kyslíkem i vylučování oxidu uhličitého u pacientů, kteří jsou v kritickém stavu a selhává jim respirační systém.

Nové ventilátory jsou vybavené širokoúhlými obrazovkami s pokročilým grafickým zobrazením, díky kterému by personál měl dokázat jednoduše vyčíst, co právě ventilátor dělá, včetně detailního stavu pacientových plic.

Na oddělení ARIP přitom nejde o první přístrojovou novinku, neboť oddělení prochází v poslední době výraznou modernizací v rámci projektu REACT-EU. „V letošním roce se nám podařilo realizovat také nákup nových anesteziologických přístrojů za více než tři miliony korun a v neposlední řadě také centrální monitoring vitálních funkcí,“ dodal biomedicínský inženýr.

Středoškoláci ušili speciální rukávky pro olomouckou nemocnici. Pomohou i onkologickým pacientům

U pacientů podstupujících dlouhodobější nitrožilní léčbu využívají také zdravotníci Fakultní nemocnice Olomouc takzvaný PICC katétr. Žilní vstup je krytý speciálním rukávkem, jehož lepší verzi zajistilo Dobrovolnické centrum nemocnice ve...

Podle mluvčí Nemocnice Šumperk Hany Hanke investuje nemocnice napříč všemi pracovišti. Na oddělení následné intenzivní péče a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče zakoupila dalších pět ventilátorů, tentokrát s označením SV300.

„Technologický pokrok těchto ventilátorů představuje jeho možnost propojení s centrálním monitorovacím systémem, což umožňuje přenos křivek dat přímo na sesternu centrálního monitoru. Pacienti jsou tak pod neustálým dohledem,“ objasnil Šťastný s tím, že nyní jsou v nemocnici schopní poskytovat ještě kvalitnější péči než dosud. „Jsme rádi, že se o naše pacienty můžeme starat s pomocí nejmodernější zdravotnické technologie,“ uzavřel biomedicínský inženýr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Šumperk

Štítky plicní ventilace, ventilátor, plicní ventilátor, nemocnice, Šumperk, Nemocnice Šumperk, plicní ventilace, intenzivní péče, ARIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientům v šumperské nemocnici pomáhají nové plicní ventilátory  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.