Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z polské ligy zpět na Hanou. Zálohu Sigmy posílí zkušený odchovanec Martin Pospíšil

Posilu do středu hřiště hlásí fotbalová Sigma Olomouc, tým kouče Václava Jílka doplní záložník Martin Pospíšil. S olomouckým klubem jej pojí silný vztah, technický hráč je odchovancem Sigmy a přispěl k vítězství v Českém poháru i Superpoháru. Jedenatřicetiletý fotbalista posledních pět sezon působil v polské Jagiellonii Bialystok, na Hanou se vrací po devíti letech.

Příchod Martina Pospíšila oznámil klub ve čtvrtek. Zkušený záložník již stihl natáčení videí, rozhovorů i focení a také trénink s týmem. Do Sigmy přichází jako volný hráč, v Polsku se dohodl na ukončení smlouvy. V Olomouci bude mít kontrakt do léta 2025 s opcí na další sezonu.

„Je to skvělý pocit vrátit se do klubu, který mě vychoval a dal mi první možnost ukázat se v lize. Celou dobu jsem se Sigmě cítil trochu dlužný a věděl jsem, že se jednou budu chtít vrátit,“ řekl pro klubový web Martin Pospíšil.

V poklidu udržovat Tatru v přibližném kurzu. Šternberský kamioňák Valtr zazářil na Dakaru

Už po sedmé vyrazil závodní pilot kamionu Jaroslav Valtr ze Šternberka na slavnou dakarskou rallye. 45. ročník celosvětově sledované akce tentokrát zavedl účastníky do Saúdské Arábie, kde se museli popasovat s 4700 kilometry náročné trati a...

O svém návratu na Hanou už přemýšlel delší dobu. „Táhlo mě to domů do Olomouce. Nedokázal jsem si představit, že bych se vrátil do Česka do jiného klubu než do Sigmy,“ vylíčil rodák z Bělkovic a dodal: „Hodně jsem se na tento moment těšil. Nemohu uvěřit tomu, že se to uskutečnilo tak rychle. Návrat se plánoval možná trochu později, ve fotbale se ale pořádně nic nedá plánovat dopředu. Když se naskytla možnost návratu do Olomouce už teď, skočil jsem po ní. Prioritou pro mě bylo, abych se se Sigmou dohodl. Jsem rád, že se to povedlo,“ doplnil trojnásobný český reprezentant.

Ten nebude mít podle svých slov problémy s adaptací ve známém prostředí Androva stadionu i české nejvyšší soutěže. „Určitě nepřicházím s tím, že budu dominovat. Mám z české ligy respekt, vím, že je těžká. Věřím, že mám takovou kvalitu, abych si s tím poradil a týmu pomohl,“ poznamenal Pospíšil.

„S Martinem jsme v kontaktu byli delší dobu a vždycky jsme se společně bavili o tom, že by se ve správný čas do Sigmy mohl vrátit. Typologicky je to fotbalista, kterého jsme v zimě hledali. Když se objevila možnost jej získat, začali jsme na tom intenzivně pracovat. Trvalo to několik týdnů, ale nakonec se to povedlo. Jsme moc rádi, že je tady,“ komentoval příchod zvučného jména sportovní ředitel Ladislav Minář.

V české lize nasbíral celkem Martin Pospíšil 148 zápasů, v nichž vstřelil 18 gólů a přidal 20 asistencí. Kromě olomouckého dresu oblékal v tuzemsku také barvy Viktorie Plzeň a Jablonce, kde si zahrál Evropskou ligu a odkud v roce 2017 zamířil do Polska. V Sigmě je jeho dosavadní bilance 62 utkání, 6 gólů a 8 asistencí. „Rozšířit ji bude moct po dořešení všech procesních formalit,“ sdělil mluvčí Sigmy Olomouc Jiří Fišara.

Ohodnoť článek

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, Martin Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z polské ligy zpět na Hanou. Zálohu Sigmy posílí zkušený odchovanec Martin Pospíšil  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.