Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nekompromisní postup do čtvrtfinále. Kohouti s přehledem zdolali Karlovy Vary

Hned první mečbol se podařilo v předkole play-off využít hokejistům HC Olomouc a proti Karlovým Varům na domácím ledě slavili postup. Ten si ve čtvrtém utkání série zasloužili zkušeným výkonem, ve kterém nedali soupeři mnoho šancí a připsali si vítězství 3:0. V duelu zazářil forvard Jakub Orsava, který byl u všech branek a jistotou byl také gólman Branislav Konrád.

Olomoučtí hokejisté vykročili za rozhodujícím vítězstvím už v první třetině a úvodního gólového slova se ujal nejproduktivnější hráč v dresu Hanáků. Po vhazování sehrál domácí celek signál, na jehož konci stál v 11. minutě střelec Jakub Orsava a Olomouc převzala otěže zápasu.

Šumperský rodák se prosadil i ve druhém dějství, které bylo opět v režii Olomouce. Ve 32. minutě zůstal na chvilku volný kotouč těsně před brankovou čárou Pardubic a v nepřehledné situaci si puk nejrychleji našel opět Jakub Orsava. Závěr druhé třetiny pak okořenil bitkou s pardubickým bekem Matějem Stříteským Jan Bambula.

Více než pět tisíc fanoušků si v plecharéně užívalo třetí třetinu, kterou se Kohoutům dařilo kontrolovat, ačkoliv hosté už hráli vabank a riskovali i za hranicí faulů. Po tvrdém sražení Pavla Musila šel předčasně do šaten karlovarský Ondřej Dlapa a Olomouc měla výhodu pětiminutové přesilovky. Tu také sedm minut před koncem střetnutí využila. Nebezpečně pálil opět Jakub Orsava, gólman Habal puk vyrazil, ale nakonec se k němu dostal Jan Knotek a do odkryté branky navýšil na 3:0.

V poklidu udržovat Tatru v přibližném kurzu. Šternberský kamioňák Valtr zazářil na Dakaru

Už po sedmé vyrazil závodní pilot kamionu Jaroslav Valtr ze Šternberka na slavnou dakarskou rallye. 45. ročník celosvětově sledované akce tentokrát zavedl účastníky do Saúdské Arábie, kde se museli popasovat s 4700 kilometry náročné trati a...

Olomoucký tým si mohl začít užívat krátké postupové oslavy. „Jsme rádi, že jsme to doma zase poctivě ubránili. Myslím, že nás hodně uklidnil první gól, dostali jsme se do vedení a docela jsme si to pohlídali. Rozhodující byl asi druhý zápas v Karlových Varech, kde jsme dokázali zapnout a vývoj utkání otočit,“ komentoval pro kamery České televize úterní duel i vývoj celé série úspěšný útočník Orsava, který se několik týdnů před začátkem série léčil se zápalem plic.

Ve čtvrtfinále narazí Mora na vítěze základní části z Pardubic. Úvodní zápasy čtvrtfinále jsou na programu v pátek a v sobotu na ledě soupeře olomouckého týmu. Třetí a čtvrté utkání je pak na programu v Olomouci v úterý a ve středu.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Orsava (J. Káňa, Rašner), 32. Orsava (P. Musil, Rašner), 53. Knotek (Orsava, J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Ondráček – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Bambula, Ondrušek (oba Olomouc), Stříteský a Pulpán (Karlovy Vary) 5 minut, Dlapa (Karlovy Vary) 5 minut plus do konce zápasu. Využití: 1:0. Střely na branku: 33:25. Diváci: 5 273. Konečný stav série: 3:1.
HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – J. Káňa, P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek, Klimek, Navrátil – Kucsera, Menšík, Rutar. Trenéři: Tomajko a Žabka.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Havlín, Huttula, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Mikyska, Bartejs – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň. Trenéři: Bruk a Šik.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Olomouc - Daniel Klement

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, extraliga, play-off, Karlovy Vary, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nekompromisní postup do čtvrtfinále. Kohouti s přehledem zdolali Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.