Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Olomoučtí hygienici kontrolovali prodej psychoaktivních látek, jako je HHC. Čtyři případy předali policii

Při kontrolách v Olomouckém kraji hygienici zjistili čtyři případy, kdy prodejci nabízeli zakázané psychoaktivní látky HHC, HHC-O a THCP. Své poznatky předali policii. Zákaz prodávat HHC a podobné látky platí od začátku března po sérii otrav dětí.

"Provedli jsme celkem 144 kontrol, které byly zaměřeny na výrobky v dozorové gesci orgánů ochrany veřejného zdraví, což jsou kosmetické přípravky, elektronické cigarety a bylinné výrobky určené ke kouření. Pozornosti tak neunikly prodejny elektronických cigaret, tabáku, specializované e-shopy, internetová tržiště a inzertní servery, jakož i prodejní automaty nacházejících se na různých místech obchodních center, pasáží či veřejných prostranství," uvedla mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Při kontrole ubytovacích služeb se hygienici zároveň zaměřili na nabídku výrobků se zakázanými látkami v potravinách, kosmetických přípravcích a elektronických cigaretách při přímém prodeji nebo v automatech.

"Při prověřování e-shopů, internetových tržišť a inzertních serverů byla ve čtyřech případech nalezena nabídka výrobků deklarující obsah zakázaných látek. Uvedená zjištění byla předána Policii České republiky," potvrdila mluvčí. 

V podobných kontrolních akcích hodlají hygienici pokračovat v průběhu celého roku. Zákaz prodávat výrobky s HHC, HHC-O a THCP platí od 6. března. Uživatelům či prodejcům za jeho porušení hrozí stejný postih jako při držení jiných omamných látek, tedy pokuta 15 tisíc korun a v případě velkého množství až osm let vězení.

HHC automaty v Olomouckém kraji: města problematiku řešila už delší dobu

Od prvního března platí po celé republice zákaz prodeje výrobků, které obsahují deriváty konopné látky známé jako HHC. Látky jako je kratom a cukrovinky se zmiňovaným HHC bylo přitom možné donedávna volně koupit například v obchodních domech....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky hygienici, kontrola, HHC, prodej, policie, elektronická cigareta, Policie České republiky, internetový obchod, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí hygienici kontrolovali prodej psychoaktivních látek, jako je HHC. Čtyři případy předali policii  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.