Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příjezd do Horky zavře na čtyři měsíce oprava. Uzavírka omezí i autobusy MHD

Od poloviny března se rozběhne v Horce nad Moravou čtyřměsíční oprava silnice a inženýrských sítí na hlavní příjezdové komunikaci od Olomouce. Uzavírka se dotkne nejen motoristů a místních obyvatel, ale také dvou linek městské hromadné dopravy. Řidiči i cestující vyrazí na objízdné trasy přes Skrbeň či Chomoutov.

Od úterý 14. 3. 2023 do středy 12. 7. 2023 budou probíhat stavební práce na opravě inženýrských sítí a vozovky v ulici Olomoucká v obci Horka nad Moravou.

„Komunikace bude z tohoto důvodu uzavřena i pro autobusy,“ konstatovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Prostějov a Olomouc dostaly z ulic desítky vozidel. V Olomouci se budou některá dražit

V Prostějově za poslední rok a půl zmizela spousta vozidel s neplatnou technickou kontrolou, která vykazovala znaky autovraků. Radnice řešila s městskou policií přes 150 odstavených vozidel. V Olomouci řešili 130 takových přestupků.

Na krajské silnici III/4465 se bude pracovat od začátku obce až po křižovatku u místní kapličky, zhruba šest set metrů dlouhý úsek se bude objíždět přes Skrbeň a Chomoutov. Hodnota zakázky se podle veřejné databáze smluv pohybuje okolo 13 a půl milionu korun.

Autobusové linky číslo 18 a 20 budou jezdit podle výlukových jízdních řádů. Autobusy číslo 18 pojedou pouze po zastávku Řepčín, železárny, která leží přibližně dva kilometry od Horky nad Moravou. „Linkou nebudou obsluhovány zastávky Poděbrady; Horka, U přejezdu; Horka; Horka, škola a Skrbeň,“ doplnila mluvčí Sýkorová.

Dvacítka bude jezdit mezi zastávkami Horka, U Přejezdu a Horka obousměrně po objízdné trase přes Křelov a Skrbeň. Tím se jízdní doba prodlouží asi o deset minut. „Vzhledem k délce objízdné trasy dochází k časovým posunům jednotlivých spojů,“ poznamenala Sýkorová s tím, že výlukové jízdní řády budou zveřejněny na jednotlivých zastávkách a v elektronické podobě na webu dopravního podniku.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, investice, rekonstrukce, silnice, Horka nad Moravou, uzavírka, Olomouc, MHD, autobus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjezd do Horky zavře na čtyři měsíce oprava. Uzavírka omezí i autobusy MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.