Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Divadelní restaurace v Prostějově se v pondělí znovu otevře

Divadelní restaurace se znovu otevře hostům. Její provoz musel skončit před osmi měsíci kvůli finančním potížím. Po půl roce jsou patrné první úspěchy nové ředitelky, podle které se chce restaurace zařadit mezi nejlepší gastronomická zařízení v okolí.

Za posledních šest měsíců prochází již dobře známá prostějovská restaurace výraznými změnami. Nová ředitelka prostějovského městského divadla Karin Konzbulová, pod kterou spadá i zmiňovaná Divadelní restaurace, intenzivně pracuje na transformaci stravovacího zařízení.

Prostějovan chtěl investovat. Místo toho naposílal podvodníkům přes milion

Další obětí internetových podvodů s kryptoměnami se stal muž z Prostějova. Ten byl v kontaktu s podvodníky už od říjnu roku 2022, kdy chtěl s virtuálními měnami začít obchodovat. Že ho žádný zisk nečeká se dozvěděl až závěrem roku.

V krátkém čase od převzetí vedení restaurace se podařilo zlepšit finanční situaci a podle ředitelky postupně přibývá i kvalitní personál. „Divadelní restaurace, včetně Městského divadla, je zřizována městem Prostějov, a tak úspěch restaurace představuje pro všechny místní obyvatele,“ uvedla v tiskové zprávě Konzbulová.

„Národní dům, ve kterém restaurace sídlí, má potenciál stát se oblíbeným turistickým cílem a nové vedení chce i nadále sloužit potřebám občanů Prostějova,“ dodala ředitelka.

Restaurace částečně obnovila provoz už v letních měsících, kdy otevřela letní zahrádku. Plnohodnotně hodlá otevřít v pondělí 8. ledna. Jako novinku pro rok 2024 ohlásila ředitelka plánované otevření secesní kavárny s kávou z lokální pražírny.

Tradičnímu novoročnímu výstupu na hrad Helfštýn letos nepřálo počasí

Každoroční výstup na hrad Helfštýn u Týna nad Bečvou na Přerovsku proběhl letos za nepříznivého počasí. Přesto se jej na Tři krále zúčastnila více než tisícovka návštěvníků. Lednové setkání na hradu má dlouholetou tradici.

Národní dům v Prostějově se návštěvníkům zavřel na začátku dubna. Tehdy restaurace a kavárna představovala pod obecně prospěšnou společností Národní dům obrovskou ztrátu. Naposledy do prodělečné společnosti nalilo město dva miliony korun, a to na její likvidaci. Kavárnu a restauraci tehdy Národní dům provozovala pod vedením městského zastupitele za SPD Martina Křupky.

Vedení radnice posléze přišlo s plánem, že restauraci sloučí s městským divadlem, které sídlí ve stejné budově. Od tohoto kroku si slibuje ušetření nákladů.

Opozice ale projevila nesouhlas a navrhovala, aby město restauraci a kavárnu pronajalo šikovnému podnikateli, který by provoz oživil. „Do zanikající obecně prospěšné společnosti město na závěr nalije ještě dva miliony na umoření ztráty, čímž se podpora ztrátového provozu za poslední roky vyšplhá na neuvěřitelných 6,5 milionu korun,“ kritizoval v červenci například opoziční zastupitel Martin Hájek (Na rovinu!)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Národní dům Prostějov

Štítky Prostějov, Národní dům, Divadelní restaurace, znovu otevřeno, restaurace, obnovení provozu

Divadelní restaurace v Prostějově se v pondělí znovu otevře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.