Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na severu kraje opět hrozí silný vítr. Výstraha platí až do zítřka do rána

Až do zítřejšího rána platí na severu Olomouckého kraje výstraha meteorologů na silný vítr. Na Jesenicku a Šumpersku mohou poryvy dosáhnout až 25 metrů za sekundu. Meteorologové nabádají k opatrnosti a varují před hřebenovými túrami.

Výstraha na silný vítr platí na Jesenicku a Šumpersku od dnešní 9. hodiny dopoledne do zítřejší 4. hodiny ráno. 

"Hrozí poškození stromů a lesních porostů a možné jsou menší škody na budovách. Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a komplikace v dopravě. Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel a na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," varují meteorologové.

Podle předpovědi dnes bude v Olomouckém kraji oblačno až zataženo, během dne místy slabý déšť nebo mrholení, později odpoledne ubývání oblačností až na polojasno. Nejvyšší teploty budou až 13 stupňů, na horách až 8 stupňů. 

"Přes střední Evropu bude v západním až jihozápadním proudění postupovat další frontální systém, od vyšších poloh čerstvý vítr s nárazy až 20, na horách až 25 metrů za sekundu," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Roman Volný z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky výstraha, vítr, vichřice, Olomoucký kraj, okres Šumperk, okres Jeseník, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na severu kraje opět hrozí silný vítr. Výstraha platí až do zítřka do rána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.