Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve věznici Mírov dopoledne hořelo. Jeden z vězňů založil požár, nadýchal se kouře a skončil v nemocnici

, aktualizováno 16. března 2023, 13:48

Ve věznici Mírov na Šumpersku dnes dopoledne zasahovali hasiči při požáru cely. Jeden vězeň se nadýchal kouře a skončil v šumperské nemocnici. Podle policie je situace v jedné z nejstřeženějších věznic v zemi, kde si odpykávají tresty i doživotně odsouzení, pod kontrolou. Oheň založil sám vězeň, zapálil lůžkoviny. Požár byl včas uhašen.

O prezidentské volby je ve věznicích v Olomouci a na Mírově velký zájem. Vězni doufají v amnestii

Vězni v Olomouckém kraji mají o letošní prezidentské volby podstatně vyšší zájem než o předchozí volby hlavy státu. V jedné z nejpřísnějších věznic v zemi v Mírově na Šumpersku, kde jsou i doživotně odsouzení, chtějí volit dvě třetiny vězňů,...

Na místě zasahovaly všechny složky záchranářů. "Došlo tam k zahoření v jedné z cel, kde se nacházel jeden vězeň. Nadýchal se toxických plynů z hoření. Nahlášeno jsme měli bezvědomí, nicméně při našem příjezdu byl muž již vytažen z cely a začal se probírat. Kvůli nadýchání toxickými zplodinami mu byl podán kyslík a byl transportován na interní ambulanci do šumperské nemocnice ve stabilním stavu," uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

Na místě zasahovaly posádky ze Zábřehu a Mohelnice. 

"Mohu potvrdit, že jeden z odsouzených ve věznici Mírov zapálil lůžkoviny a další předměty ve své cele. Ihned po zjištění byl vyveden z cely ven, byla přivolána záchranná služba a hasiči. Do jejich příjezdu byl však požár malého rozsahu uhašen vlastními silami, přesto hasiči nadále odvětrávají prostory," řekla mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová. Motiv činu zatím vězeňská služba nezveřejnila, škodu dosud nevyčíslila.

Požár v cele věznice potvrdil také krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Na místě podle něj zasahovali také policisté, situace však byla podle něj pod kontrolou a evakuace vězňů nebyla potřeba. V mírovské věznici kvůli incidentu dnes zasedal i krizový štáb.

Na Mírově si nyní odpykává trest zhruba 380 lidí.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. "Krátce po 9. hodině ráno jsme vyjížděli k ohlášenému požáru ve věznici Mírov. Požár matrace v jedné z cel byl ještě před příjezdem našich jednotek uhašen. Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření a byla předána ZZS. Objekt byl přirozeně odvětrán. Pomocí průmyslového vysavače jsme z cely odsáli hasební vodu," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Ve věznici zasahovala profesionální jednotka ze Zábřehu a dobrovolní hasiči ze Zábřehu a Mohelnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kudyznudy.cz

Štítky požár, věznice, Mírov, krizový štáb, vězeň, policie, Šumpersko, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věznici Mírov dopoledne hořelo. Jeden z vězňů založil požár, nadýchal se kouře a skončil v nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.