Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Město Olomouc přispívá na lyžáky i doučování na přijímačky

Od začátku ledna je znovu možné využít pomocnou ruku ze strany města Olomouce. Jednorázově lze zažádat o finanční podporu, která půjde z Fondu pomoci olomouckým dětem. Peníze lze využít na přímé náklady spojené se školními, případně zájmovými aktivitami.

Zájmové kroužky, školy v přírodě, lyžařské kurzy, nebo ozdravné a rehabilitační pobyty. To je část položek, na které mohou takzvané nízkopříjmové rodiny jednorázově žádat o příspěvek z Fondu pomoci Olomouckým dětem. Pokud žádosti magistrát vyhoví, může rodina získat příspěvek pěti tisíc korun, které ale lze využít pouze na přímé náklady spojené se školními, mimoškolními nebo zájmovými aktivitami pro děti a mladistvé od pěti do devatenácti let.

Oprava Chválkovické či rekonstrukce dálnice na Litovel. ŘSD zveřejnilo plán investic v kraji

Ředitelství silnic a dálnic plánuje v Olomouckém kraji investovat letos do oprav dálnic a silnic I. třídy přibližně 600 milionů korun. V roce 2024 počítá olomoucké pracoviště například s rekonstrukcí D35 ve směru od Olomouce na Litovel či se...

„Novinkou letošního roku je to, že peníze lze použít také na úhradu nákladů souvisejících s doučováním žáků a přípravou žáků na přijímací zkoušky,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátora pro oblast školství Viktor Tichák (Piráti).

Administrátorem fondu v hodnotě 2,5 milionu korun je odbor školství olomouckého magistrátu. Jeho význam ale má i sociální rozměr. „Rodinám rosotu náklady a bylo by škoda, kdyby při hledání úspor rodiče museli omezit volnočasové aktivity svých dětí. Proto lze příspěvek čerpat od předškoláků až po středoškolské studenty,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská (Piráti), která má na starost oblast sociálních věcí.

Podmínkou pro čerpání příspěvku je trvalý pobyt v Olomouci nebo účast na předškolním, základním nebo středním vzdělávání ve školách na území města a dále příjem dománosti odpovídající nároku na přídavek na dítě.

Divadelní restaurace v Prostějově se v pondělí znovu otevře

Divadelní restaurace se znovu otevře hostům. Její provoz musel skončit před osmi měsíci kvůli finančním potížím. Po půl roce jsou patrné první úspěchy nové ředitelky, podle které se chce restaurace zařadit mezi nejlepší gastronomická zařízení v...

„O finanční dar mohou žádat rodiče nebo zákonní zástupci elektronicky, odesláním poštou či osobním doručením na sekretariátu odboru školství na adrese Palackého 14,“ podotkl Pavel Konečný z tiskového oddělení magistrátu.

Doručené žádosti po skončení každého kalendářního měsíce posuzuje komise fondu. Následně žádosti projednává Rada města Olomouce.

Fond pomoci olomouckým dětem zřizuje město od roku 2016. K jeho naplnění mohou kromě města přispět i firmy a soukromí dárci. Pokud nebude letošní kvóta vyčerpána, lze předpokládat vypsání druhé výzvy k čerpání financí ještě v polovině roku.

Bližší informace k čerpání z fondu jsou dostupné na internetových stránkách města Olomouce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Fond pomoci olomouckým dětem, Olomouc, magistrát, finanční podpora, děti

Město Olomouc přispívá na lyžáky i doučování na přijímačky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.