Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Basketbalisté Olomoucka mířili v sezoně výš. Ztrátu chtějí dohnat v nadstavbě

Prohrou s favorizovaným soupeřem z Nymburka zakončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko základní části nejvyšší české soutěže. Ambiciózní tým z Hané v úvodní fázi soutěže nedosáhl vytoužených výsledků a nyní čeká svěřence kouče Bujana boj ve druhé nadstavbové skupině o předkolo play-off či následné nervydrásající duely o záchranu.

Z dvaadvaceti duelů základní části Kooperativa NBL vytěžili basketbalisté Olomoucka jen čtyři vítězství a porážky tak výrazně převážily. Týmu patří předposlední příčka tabulky. I když vedení klubu zajistilo řadu zahraničních posil, start sezony nevyšel podle představ a po třech utkáních skončil na lavičce srbský trenér Miljan Čurovič. Nový impuls pak týmu dodal chorvatský kouč Tihomir Bujan. „Bohužel jsme se na začátku sezony netrefili do zahraničních posil, jak bychom si přáli,“ uznává generální manažer klubu Libor Špunda s tím, že změny v kádru probíhaly i v samotném průběhu soutěže. „To je další příčina některých ztrát. Nejsme jediný klub, který s tím měl problémy. Stačí se podívat na Nymburk, který také vyměnil několik hráčů, a pod některé jeho výsledky se to podepsalo,“ uvažoval Špunda v tiskové zprávě.

Ten zároveň upozorňuje na mimořádnou vyrovnanost letošního ročníku NBL. Olomouckému celku těsně unikaly závěrečné fáze zápasů, což se promítlo do tabulky. „Nenajdete snadného soupeře. Prakticky každé kolo přineslo nějakou senzaci. O některé jsme se sami postarali, když tým porazil posledního finalistu z Opavy, nebo Děčín, který hraje skvěle a atakuje medailové příčky. Na druhou stranu jsme prohráli zápasy, ve kterých jsme měli pocit, že můžeme uspět. Čekali jsme lepší výsledek,“ ohlédl se za základní částí manažer Špunda.

Fanoušci hokejové Olomouce se složili na pokutu pro manažera Fürsta, peníze pomohou mládeži

Hrubou nespokojenost s výkony, které předvádějí rozhodčí při extraligových zápasech hokejistů Olomouce, ventiloval v deníku Sport generální manažer klubu z Hané Erik Fürst. Za jeho výroky přišel trest od vedení soutěže a disciplinární komise ve...

Tým utrpěl na výkonnosti kvůli zranění rozehrávače Pedji Stamnekoviče, který měl být podle Špundy hlavním dirigentem sestavy, avšak nakonec mohl zasáhnout pouze do tří utkání. Slibně se uvedl talentovaný Lukáš Olbort, což vedení Olomoucka vnímá jako jedno z pozitiv dosavadního průběhu sezony. Tu okořenila také premiéra hanáckého mužstva v evropské pohárové soutěži. „Na začátku sezony měl zdravotní problémy, ale rychle se vrátil zpět. Odehrál dobré minuty v Alpe Adria Cupu, dal první body v nejvyšší domácí soutěži. Od něj si v dalších ročnících hodně slibujeme,“ řekl na adresu devatenáctiletého hráče generální manažer.

Nyní už se hanácký klub soustředí na aktuální fázi sezony. Ta pro Olomoucko odstartuje ve středu 8. února od 18 hodin duelem v domácí Čajkaréně proti SK Slavia Praha. „V této fázi sezony bude každá domácí ztráta každý tým extrémně mrzet. Potřebujeme tento zápas zvládnout a vstoupit do druhé části soutěžního ročníku úspěšně. Víme, o co hrajeme. Pokud zvítězíme, může to být ten impuls, který potřebujeme. Pomohlo by to našemu sebevědomí. Musíme být koncentrovaní celých čtyřicet minut, nevypadnout z rytmu ani na okamžik,“ zdůrazňuje trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

Nadstavbová skupina A2 proti sobě svede čtyři celky ze spodních pater tabulky, hrát se bude celkem dvanáct kol až do poloviny dubna. „První část sezony nám nevyšla, to však neznamená, že se chceme soustředit jen na záchranu. Cílem je postup do předkola play – off. Na desátou příčku máme ztrátu, která se dá stáhnout. Chceme to dokázat,“ burcuje Libor Špunda.

Ohodnoť článek

Foto BK REDSTONE Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK REDSTONE Olomoucko, Kooperativa NBL, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Olomoucka mířili v sezoně výš. Ztrátu chtějí dohnat v nadstavbě  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.