Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Prostějov letos zaplatí víc za veřejné osvětlení

Společnost Eltodo, která zajišťuje veřejné osvětlení v Prostějově, uplatňuje nárok na navýšení paušálních a jednotkových cen o inflaci. Město si tak za světlo připlatí 175 tisíc korun. Společnost tento krok učinila podle Smlouvy pro správu a údržbu veřejného osvětlení.

Společnost zvyšuje ceny na základě podepsané smlouvy. „Ve smlouvě je ujednáno, že tyto ceny je možno, po dobu trvání smlouvy, upravit o míru inflace,“ okomentoval důvod nárůstu cen primátor František Jura.

„K navýšení může dojít vždy za každý kalendářní rok, pokud bude souhrnná inflace za období od minulé inflační úpravy vyšší než tři procenta,“ dodal náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že nárůst inflace a případná inflační úprava ceny je vyhodnocována vždy k poslednímu dni měsíce prosince.

Podle Pospíšila je tento požadavek oprávněný a je v souladu se smluvním ujednáním smlouvy. „Máme připraven dodatek smlouvy s navýšením paušálních a jednotkových cen služeb a prací o inflaci ve výši 2,1 procenta  s účinností od 4. ledna. Dodatek smlouvy byl již oboustranně podepsán a uveřejněn prostřednictvím registru smluv dle příslušných ustanovení zákona. Celkově se jedná o roční navýšení nákladů o 175.135 korun včetně DPH,“ řekl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky Prostějov, osvětlení, správa, ceny, finance, veřejné osvětlení, inflace, Eltodo, Jiří Pospíšil, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov letos zaplatí víc za veřejné osvětlení  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.