Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Noční požár v Olomouci pohltil zahrádkářskou chatku. Škoda je přes tři sta tisíc

K nočnímu výjezdu do zahrádkářské kolonie na Nových Sadech v Olomouci zamířili v neděli před půlnocí profesionální hasiči. Plameny pohltily dřevěnou chatku a skleník, škoda přesáhla tři sta tisíc korun. Při události se nikdo nezranil.

Ranní požár nákladního auta zablokoval v úterý okresní silnici 437 u Velkého Újezdu nedaleko Olomouce v. Hasiči museli při boji s plameny vyřezat díru do nákladního prostoru, ve kterém byly palety s potravinami. Po osmé hodině bylo místo se...

Dým stoupající z oblasti nedaleko olomoucké čistírny odpadních vod zaujal také na sociálních sítích, kouř byl v noci vidět i ze vzdálenosti více než dvou kilometrů. Zásah se ovšem týkal zahrádkářské kolonie. Oheň se rozšířil na chatku a skleník. „Oba objekty hořely v plném rozsahu. Požár jsme rychle lokalizovali, konstrukce rozebrali a dohasili. Škoda podle předběžného odhadu činí 320 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Požár v zahrádkářské lokality u řeky Moravy se obešel bez zranění. „Náš vyšetřovatel příčinu požáru zjišťuje. Zasahovala jednotka ze stanice Olomouc,“ doplnila mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, chatka, hasiči, požár zahrádky, zahrádkářská kolonie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v Olomouci pohltil zahrádkářskou chatku. Škoda je přes tři sta tisíc  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.