Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Přerov chystá nový skatepark. Ten u Laguny fungoval přes dvacet let a od podzimu je zavřený

Milovníci skateboardů, freestyle kol a koloběžek z Přerova si budou muset ještě nějakou dobu počkat, než město vybuduje nový skatepark. Ten u Laguny je již zchátralý a od podzimu loňského roku zavřený. Na návrh Pirátů nyní městská zastupitelstvo schválilo studii na vybudování nového skateparku.

Přerovský skatepark u přírodního koupaliště Laguna slouží přerovské mládeži od roku 2001. V současné době je již v havarijním stavu a od podzimu loňského roku je oficiálně zavřený. Mladí přesto ve skateparku dál jezdí, i když překážky ani nejsou přizpůsobeny na stále populárnější freestyle koloběžky nebo in-line brusle. To zvyšuje riziko úrazů.

Milovníkům freestyle triků z Přerova nyní svitla naděje. Na návrh pirátského zastupitele Vojtěcha Nezvala městské zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo zpracování studie pro vybudování nového skateparku. "Jsem rád, že město myslí i na potřeby mladé generace. Nový skatepark není jen o sportu. Je také o bezpečném a atraktivním místě pro setkávání a rozvoj dětí a mladých lidí. Společně s městem a komunitou chceme vytvořit prostředí, které bude sloužit bezpečně," uvedl Nezval.

Zastupitelstvo zadalo odboru Koncepce a rozvoje na přerovském magistrátu, aby zpracování studie nového skateparku zajistil. "Je to první krok v budování moderního a bezpečného prostředí pro všechny milovníky adrenalinových sportů," podotkl Nezval. Park by měl odpovídat současným bezpečnostním standardům a zároveň reagovat na trendy a preference mladých sportovců.

Na mládež myslí hlavně města v severní části Olomouckého kraje. Nové moderní a oceňované skateparky, dráhy a pumptracky vyrostly v poslední době například v Jeseníku, Zábřehu, Litovli, Hranicích, o skateparku uvažuje i Uničov. V Olomouci, Prostějově a Přerově však milovníci triků musí chodit do starých a nevyhovujících parků.

Litovel má nový skatepark. Je jedním z top v celé republice, míní vedení asociace

V Litovli na Olomoucku zkolaudovali nový skatepark. Stavební práce zahájili pracovníci letos na jaře a součástí volnočasového areálu je i takzvaný pumptrack. Skatepark by měl výrazně pomoct popularizaci jízdy na skateboardu. Otevření areálu...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technické služby města Přerova

Štítky Přerov, skatepark, studie, stavba, Piráti, laguna, Olomoucký kraj, Jeseník, Zábřeh, Litovel, Hranice, Uničov, Olomouc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov chystá nový skatepark. Ten u Laguny fungoval přes dvacet let a od podzimu je zavřený  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.