Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Zloděj na sebe sám zavolal policii. Zachytily ho kamery, jak vykrádá prodejnu v Olomouci

Případ s opravdu nečekaným rozuzlením řešili policisté z Olomouce. Vyšetřovali vloupání do prodejny v centru, které nahlásil jednadvacetiletý mladík. Záznamy kamer ovšem ukázaly, že zlodějem je on sám. Navíc vyšlo najevo, že jde o recidivistu, který byl teprve v lednu propuštěný z vězení.

Oznámení o vloupání do prodejny v centru Olomouce dostala policie v úterý krátce před pátou hodinou ranní. 

"Policisté po příjezdu na místo zjistili, že oznamovatel se zde již nenachází. Nicméně během zjišťování informací a provádění úkonů na místě se jednadvacetiletý oznamovatel vrátil zpět. Když hlídce vylíčil, co viděl, z místa odešel," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

VIDEO: Ráno kradl v Olomouci, večer už seděl za mřížemi. Zloděj se neschoval ani na Vysočině

Během pár hodin skončil v poutech zloděj, který nad ránem vykradl prodejnu s elektrem v Olomouci. Bral hlavně mobilní telefony a spěšně odcestoval na Vysočinu. Před kriminalisty se však neschoval a v podvečer už seděl za mřížemi v policejní cele....

Po chvíli se na místo dostavil majitel prodejny, který zjistil, že mu zloděj ukradl něco přes dva tisíce korun v hotovosti. "Ke smůle pachatele majitel policistům přehrál záznamy z kamer, načež se nestačili divit, když v osobě zloděje poznali oznamovatele, který je na místo sám zavolal," popsala mluvčí.

Policisté ihned rozjeli pátrání a do dvou hodin od vloupání zloděje zadrželi. Vyšlo najevo, že jde o recidivistu, který je na svobodě teprve od ledna. Soud ho potrestal za krádeže. Policisté nyní mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže, a čeká ho tak rychlý trest. U soudu mu hrozí až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vloupání, krádež, zloděj, recidivista, policie, zatčení, vězení, Olomouc, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj na sebe sám zavolal policii. Zachytily ho kamery, jak vykrádá prodejnu v Olomouci  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.