Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Loupež jako z amerického filmu. Dva bratři z Přerova skončili ve vazbě

Trestní minulost i zkušenost s vězením. To spojuje dva bratry ve věku 30 a 22 let, kteří skončili ve vazbě. Svého bývalého zaměstnavatele totiž okradli o 150 tisíc korun. Během soukromé schůzky mu vyhrožovali a nakonec z něj dostali i peníze. Teď jim hrozí až deset let za mřížemi.

Obětí dvou bratrů byl muž, který je v minulosti zaměstnával a nabídl jim i bydlení. S jejich prací ale nebyl spokojen a chtěl spolupráci ukončit a domluvit se na jejich vystěhování. „Starší z bratrů s ním domluvil schůzku , na které měli vše vyřešit. Poškozený přijel na smluvené místo na ulici Velké Novosady a obviněný k němu přisedl, poté společně odjeli do jiné části Přerova, kde nabrali do vozidla jeho mladšího bratra a odjeli na nedaleké parkoviště,“ vysvětlila v tiskové zprávě policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Tam svého bývalého zaměstnavatele udeřili do obličeje a začali mu vyhrožovat. „Buď jim dá 150 000 Kč, které s bratrem potřebuje na zahraniční cestu nebo ho nejprve okrade, pak fyzicky napadne a zapálí mu firmu,“ přiblížila výhružky Zajícová.

Zahrádkářské a chatařské osady po zimě ožívají. Policisté apelují na správné zabezpečení majetku

Na zabezpečení zahrádek, chat, chalup a dalších rekreačních objektů se při namátkových kontrolách zaměřují také v průběhu dubna policisté v Olomouckém kraji. Lidé se po zimním období vracejí do zahrádkářských či chatových oblastí a přivážejí s...

Po čase se poškozený muž začal bát o svůj život a slíbil, že jim peníze dá. Lupiči ho nechali z bankomatu vybrat 150 tisíc a když měli peníze, zmizeli. Okradený muž se ještě ten den obrátil na policii. Po pachatelích bylo hned vyhlášeno celostátní pátrání.

Po třech týdnech byli oba muži, kteří jsou uživateli návykových látek, zadrženi na ubytovně ve Vrchlabí. „V době, kdy byli v pátrání, se dopustili další loupeže na Trutnovsku. Po zadržení byli eskortováni na přerovskou služebnu, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony. Z naší strany byl na státní zastupitelství vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby,“ doplnila mluvčí.

Soudce následně rozhodl o umístění obou bratrů do vazební věznice, kam byli převezeni. Tam teď čekají na rozsudek. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky loupež, policie, Přerov, bratři, vazba, výhružky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Přesně tak ! Dělali přesně to, co vidijó denně 4x za večer v debilizátoru !!!

Neděle, 5. května 2024, 12:35Odpovědět

Loupež jako z amerického filmu. Dva bratři z Přerova skončili ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.