Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Parkovací hodiny část řidičů ignorovala. Parkoviště v centru Přerova proto dostalo závory

Parkování v centru Přerova na parkovišti v Kratochvílově ulici už nebude zadarmo. Plocha pro šestatřicet vozidel dostala závory, stávající parkovací hodiny totiž část motoristů ignorovala. Za půlhodinu stání motoristé zaplatí deset korun.

Nový parkovací systém v Kratochvílově ulici začne platit od příštího pondělí 29. dubna od osmi hodin ráno. "V pátek bude místo k parkování oficiálně převzato a o víkendu se tu ještě bude parkovat zdarma. Od pondělí ale už řidiči budou muset respektovat platný sazebník, který se řídí platnou vyhláškou města Přerova," upozornil náměstek primátora Přerova pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Parkoviště procházelo opravou od loňského podzimu, otevření zdržel archeologický průzkum a poté špatné počasí. Za každou půlhodinu řidiči od příštího týdne zaplatí deset korun, ve všední den se hradí parkovné od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. Mimo tyto časy je parkování zdarma. "Parkovat tady budou moci také držitelé ročního parkovacího lístku s označením R, který stojí 8400 korun a opravňuje parkovat v placených zónách," dodal ředitel Technických služeb města Přerova Tomáš Lolek. Platit lze v hotovosti nebo kartou.

Rekonstrukci parkoviště v Kratochvílově ulici prováděly technické služby. "Za asfaltovou plochu, realizaci vjezdových i výjezdových zvýšených refýží, instalaci závor včetně kamerového systému, zajištění nového svislého a vodorovného dopravního značení a také za terénní úpravy zaplatilo město dva a půl milionu korun," sdělil David Holas z odboru majetku přerovského magistrátu.

Radnice se zabývá také placením parkovného přes mobilní telefon. "Pracujeme na tom, aby se dalo platit také přes mobilní telefon. Je to rychlé a komfortní řešení, které řidiči zcela jistě ocení," potvrdil náměstek Navrátil.

FOTOGALERIE: Z budovy EMOS v Přerově už zůstal jen skelet. Rýsují se základy venkovního schodiště

Z bývalé budovy EMOS v centru Přerova už zůstal jen skelet. Stavbaři vyvezli asi tři tisíce tun suti a stavebního materiálu, škaredá stavba prochází komplexní rekonstrukcí za stamiliony. Po dokončení se Přerované dočkají moderní budovy s...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky parkování, placení, závora, hodiny, centrum, Přerov, Tomáš Navrátil, ANO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Neni to uplně snadny, ten přechod od socializmu ke kapitalizmu (Eskobarovsyho typu)! Nekeři si furt myslijó, že dycháni nebo chuza zustanó zadarmo !

Pátek, 26. dubna 2024, 06:37Odpovědět

Parkovací hodiny část řidičů ignorovala. Parkoviště v centru Přerova proto dostalo závory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.