Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kvůli výluce nebudou mezi Prostějovem a Nezamyslicemi ve čtvrtek a v pátek jezdit vlaky

Kvůli výluce nebudou na železniční trati 301 mezi Prostějovem a Nezamyslicemi ve čtvrtek a v pátek po většinu dne jezdit vlaky. Provoz bude přerušen po oba dny vždy mezi 08:00 a 18:00, kdy bude Správa železnic v tomto úseku provádět stavební práce. Zajištěna je náhradní autobusová doprava.

"Během výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny autobusy náhradní dopravy. Ty budou z důvodu odlišné jízdní doby po silničních komunikacích jezdit podle výlukového jízdního řádu," uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Náhradní autobusová doprava za rychlíky Bouzov jedoucí ze stanice Brno-hlavní nádraží do Šumperka je zajištěna v úseku mezi Olomoucí, Prostějovem a Nezamyslicemi. "Rychlíkové soupravy pojedou odklonem přes Přerov a cestující, kteří nejedou do nebo z Prostějova mohou využít tyto odkloněné vlaky a nemusí přestupovat do autobusů náhradní dopravy," uvedla Rajnochová.

Výlukový jízdní řád mají cestující k dispozici ve všech stanicích a zastávkách, které jsou v tomto úseku výluky. Informace jsou dostupné také na webu Českých drah.

Trať pro rychlovlaky pod drobnohledem. Obří projekt Moravská brána usiluje o významné povolení

Projekt výstavby takřka 65 kilometrů vysokorychlostní trati s označením Moravská brána prochází podrobným posouzením vlivu na životní prostředí. Záměr podle Správy železnic zohledňuje celou řadu požadavků s cílem minimalizace vlivu na okolní...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto České dráhy

Štítky železnice, výluka, Prostějov, Nezamyslice, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli výluce nebudou mezi Prostějovem a Nezamyslicemi ve čtvrtek a v pátek jezdit vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.